Βόρεια Ήπειρος

Ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε τον Κ. Κατσίφα - Προκαλεί Έλληνας καθηγητής: «Οπλοφόρος ο Βορειοηπειρώτης, δεν κατέβασαν σημαίες οι Αλβανοί»!

Άκρως εθνικά επικίνδυνη η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Την αρχή έκανε το ΥΠΕΞ και ακολούθησε ο Τζαννακόπουλος. Από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας, τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότερη τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Δηλαδή ο Ε. Ράμα προκαλεί την μνήμη ενός αθώου ανθρώπου και η Ελληνική Κυβέρνηση ζητάει να χαμηλωθούν οι τόνοι, είμαστε σοβαροί;

Η πιο περίεργη δήλωση έρχεται όμως από αλλού, από έναν άνθρωπο που είναι που συνδεδεμένος με το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συγκαλύψει κάτι και η δική μας πλευρά;

Την εκδοχή του για τα όσα έγιναν χθες στους Βουλιαράτες, με τον θάνατο του Έλληνα ομογενή από αστυνομικά πυρά, έδωσε ο Αντώνης Λιάκος, καθηγητής νεότερης ιστορίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρέθηκε χθες στη Βόρειο Ήπειρο, συνοδεύοντας τη Μυρσίνη Ζορμπά,

«Έγινε χθες μια ειρηνική εκδήλωση τόσο στο νεκροταφείο της Κλεισούρας όσο και σε αυτό στους Βουλιαράτες, που έχει γίνει η ανακομιδή των πεσόντων στρατιωτών στον πόλεμο. Ήταν περίπου 300 άτομα και στις δύο εκδηλώσεις. Έγινε μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων και τα δύο νεκροταφεία ήταν σημαιοστολισμένα. Όλα τα ελληνικά χωριά είχαν σημαίες στους δρόμους. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα ότι απαγορεύτηκε από τους Αλβανούς να υψώσει κάποιος τη σημαία και γι’ αυτό τον σκότωσαν», ανέφερε αρχικά ο κ. Λιάκος.

Για να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα, στη συνέχεια, για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα: «Κάποια στιγμή, ενώ ήμασταν στο νεκροταφείο στην Κλεισούρα, μάθαμε ότι στους Βουλιαράτες υπήρχε κάποιος που κυκλοφορούσε με καλάζνικοφ και μάλιστα είχε μπει μέσα στην αίθουσα που προετοίμαζαν τη συνεστίαση και ενδεχομένως να είχε ρίξει πυροβολισμούς στον αέρα. Δεν ανησύχησε το πλήθος, γιατί υπήρχε στενή συνεργασία των αλβανικών Αρχήν, των κοινοτήτων, των δημάρχων και όλων των φορέων της περιοχής. Στη συνέχεια μάθαμε ότι η Αστυνομία τον περικύκλωσε και κατά κάποιον τρόπο τον απώθησε από το χωριό».

Και μέσω της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1, πρόσθεσε: «Στη συνέχεια έγινε η εκδήλωση στους Βουλιαράτες, αρχικά στην εκκλησία, και στη συνέχεια πήγε ο κόσμος με πορεία, έχοντας μπροστά τη σημαία, μέχρι το νεκροταφείο, όπου εκεί έγινε η κατάθεση στεφάνων, τραγουδήθηκε ο εθνικός ύμνος, οι μαθητές έκαναν απαγγελίες και τραγούδησαν, με τον κόσμο να κατευθύνεται πάλι στο χωριό, όπου στην αίθουσα εκείνη που είχε πάει ο οπλοφόρος, έγινε η συνεστίαση. Στην επιστροφή μάθαμε ότι κάπου έξω από το χωριό η Αστυνομία περικύκλωσε τον οπλοφόρο και στη συνέχεια μάθαμε ότι τον σκότωσαν. Αυτά είναι όσα μπορώ να καταθέσω. Από εκεί και πέρα την ακριβή απόδοση των γεγονότων θα τη δώσουν οι προξενικές Αρχές στην Αλβανία».

«Πάντως, αυτά που διαπίστωσα ότι έγραφαν τα ελληνικά πρακτορεία ειδήσεων, μερικοί σταθμοί ή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παντελώς ψευδή», ανέφερε καταληκτικά ο καθηγητής.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=8_6qdwlIy50

Μαρτυρία-φωτιά:

Στην περιοχή έγιναν δύο τελετές. Η πρώτη στην Κλεισούρα στις 10 το πρωί και η δεύτερη ήταν προγραμματισμένη για τις 12 στο χωριό Βουλιαράτες.

Όταν φθάσαμε στο χωριό πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Ο Κατσιφάς διαπίστωσε ότι μία από τις σημαίες που είχε τοποθετήσει σε σημείο του χωριού, είχε αφαιρεθεί. Ζήτησε το λόγο από δύο αστυνομικούς, όπου ένας εκ των οποίων απλά του έδειξε τη θήκη με το όπλο του.

Ο Κατσιφάς εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του και βγήκε με το Καλάσνικοφ και τρεις γεμιστήρες. Άρχισε να πυροβολεί στον αέρα!

Οι Αλβανοί αστυνομικοί ειδοποίησαν τις ειδικές δυνάμεις που έφθασαν σχετικά γρήγορα. Στο μεταξύ η τελετή στο νεκροταφείο άρχισε. Ακούγαμε πυροβολισμούς από την άκρη τοω χωριού, στην πλαγιά όπου βρισκόταν το υδραγωγείο. Εκεί είχε καταφύγει ο Κατσιφάς, αναφέρει το militaire.

Οι πυροβολισμοί που ακούγαμε ήταν σε κάποιες περιπτώσεις “πυκνοί” και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τις τρεις γεμιστήρες που φέρεται να είχε ο Κατσιφάς. Λίγη ώρα μετά μας πληροφόρησαν ότι έχει συλληφθεί. Δεν πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να μάθουμε ότι είχε εκτελεστεί. Μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.

Οι βολές πρέπει να έγιναν από ελεύθερο σκοπευτή”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ