Βόρεια Ήπειρος

Οι Αλβανοί μπούκαραν στο σπίτι του Κ. Κατσίφα: Χτύπησαν τη μητέρα του! - Το περίεργο ρεπορτάζ Αλβανικού καναλιού λίγα 24ωρα πριν την δολοφονία

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την εν ψυχρώ δολοφονία του ήρωα Κ.Κοτσιφά. Πάντως λίγα 24ωρα πριν το τραγικό περιστατικό, τα Αλβανικά ΜΜΕ έκαναν ένα περίεργο αφιέρωμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα αλβανικά κανάλια, το  top-channel.tv, είχε «τυχαία;» αφιέρωμα σε περιστατικό που εμπλέκονταν η «οργάνωση» Μ.Α.Β.Η. (για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου) στο φυλάκιο της Επισκοπής το 1994 .

Το κανάλι παρουσίασε ένα ρεπορτάζ, για ένα περιστατικό που  φέρεται να έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου 1994, στις 2:30 μ.μ. σε ένα συνοριακό σημείο με την Ελλάδα στην επαρχία Αργυροκάστρου.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με το αλβανικό κανάλι, φέρονται "να επιτέθηκαν ένοπλοι  που προέρχονταν από την Ελλάδα και ανήκαν στην οργάνωση Μ.Α.Β.Η. κατά Αλβανών στρατιωτών του τοπικού φυλακίου".

Από την επίθεση σκοτώθηκε ο Αλβανός Λοχαγός Φατμίρ Σέχου, ο στρατιώτης Αρσεν Γενέβα και πολλοί άλλοι  στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Την ευθύνη της όλης επιχείρησης φέρεται να ανέλαβε η οργάνωση Μ.Α.Β.Η (Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου), συνεχίζει το αλβανικό άρθρο μία ημέρα πριν την εορτή της ελληνικής εθνικής επετείου του "ΟΧΙ".

Τι κρυβόταν όμως πίσω από αυτό το γεγονός;

Γιατί δέχτηκε επίθεση Αλβανικό  συνοριακό φυλάκιο;

Υπήρχε σχέδιο αυτονομίας για τους λεγόμενους Έλληνες εξτρεμιστές της Βόρειας Ηπείρου;

Γεγονότα με πραγματικά συγκλονιστικά έγγραφα. Γιατί δεν καταδικάζεται αυτή η σφαγή;

Απόψε το βράδυ (27/10/2018) στις 20:10, στην εκπομπή  «αλβανικό αποτύπωμα» του δημοσιογράφου Marin Mema, θα μιλήσουμε για την  σφαγή της Επισκοπής , καταλήγει το αλβανικό άρθρο.

Τι σχέση μπορεί να έχει το σημερινό περιστατικό με τον Βορειοηπειρώτη  Κ.Κοτσιφά και την εκπομπή από το αλβανικό κανάλι και τι κλίμα είχε δημιουργηθεί εδώ και πολλές ημέρες στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου;

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Himara.gr, οι κάτοικοι της περιοχής από την αρχή φοβόντουσαν για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους, καθώς πίστευαν πως οι Αλβανοί αναζητούσαν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Είναι γνωστό ότι αλβανικοί εξτρεμιστικοί κύκλοι καλλιεργούν εδώ και μεγάλο διάστημα ανθελληνικό κλίμα στην γειτονική χώρα ενόψει σχεδίων τους στα Βαλκάνια.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, ειδικά αυτή την περίοδο που οι Αλβανοί των Βαλκανίων διακηρύττουν παντού την ένωση Αλβανίας –Κοσόβου με στόχο την «Μεγάλη Αλβανία».

Νέες μαρτυρίες

«Μίλησα ο ίδιος με τους γονείς και μάλιστα μου είπαν ότι τη στιγμή που τον αναζητούσαν, Αλβανοί αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι της οικογένειας κάνοντάς το άνω κάτω ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τη μητέρα του Κώστα με το κοντάκιο όπλου. Για να ομολογήσει το που κρύβεται το παιδί της ενώ οι γονείς δεν γνώριζαν κάτι», σημείωσε ο κ. Λεωνίδας Παππάς, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου .

«Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η μητέρα του δεν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι νεκρό, αλλά ότι έχει συλληφθεί. Ο Κωνσταντίνος ήταν πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού και η σύζυγός του από την Κρήτη. Η αλήθεια έιναι ότι ήταν διαζευγμένος ενώ τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν προσπάθειες επανασύνδεσης. Εργαζόταν ως σιδεράς και στα αλουμίνια και δούλευε και Ελλάδα και Αλβανία», κατέληξε.

https://youtu.be/wpsSBbiy6u0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βόμβα από Ρώσο αναλυτή που παρουσιάζει τρομερές εκδοχές για την πτώση του τουρκικού C-130 εμπλέκοντας και το Κρεμλίνο για πρώτη φορά (Βίντεο)

Η Τουρκία καθηλώνει όλα τα C-130 μετά το δυστύχημα στη Γεωργία- Τούρκος σύμβουλος και αρθρογράφος με στενούς δεσμούς με...
apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...