Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ενθουσιασμένος ο Δένδιας με τις βολές κατευθυνόμενων βλημάτων: «Το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε νέα εποχή» (βίντεο)

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων από το Πολεμικό Ναυτικό, με στόχους παροπλισμένα πλοία και μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Ο Νίκος Δένδιας παρακολούθησε τις εκπαιδευτικές βολές που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό από την φρεγάτα «Αδρίας» συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρας ΠΝ, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Χρήστο Σασιάκο ΠΝ και τον Ταξίαρχο της Πολεμικής Αεροπορίας (Ι) Χρήστο Γρηγορούδη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών βολών:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία, τη μεγάλη ευκαιρία πρέπει να πω, να παρακολουθήσω την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με τη ρίψη κατευθυνόμενων βλημάτων και, μάλιστα, με τη χρήση και drone στόχου.

Νομίζω ότι αυτό που αποδείχθηκε από αυτήν την πολύ επιτυχημένη άσκηση είναι ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει μπει πια στη νέα εποχή.

Ότι η «Ατζέντα 2030», ακόμα και πριν παραληφθούν οι νέες μονάδες, έχει ήδη βρει στέρεο έδαφος.

Η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός μπορούν να βασίζονται στο Πολεμικό Ναυτικό, που μπορεί να προστατεύει τις θάλασσες, τον εθνικό χώρο, την κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Απευθυνόμενος στα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές βολές, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία να δει κανείς όλο τον ελληνικό Στόλο απλωμένο στο νότιο Ιόνιο. Και, επίσης, να παρακολουθήσει τις εκτοξεύσεις βλημάτων που χτύπησαν τους στόχους τους.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος και υπερήφανος που βλέπω το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να μπαίνει ολοταχώς στη νέα εποχή. Οι νέες μονάδες, οι οποίες θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το τέλος αυτού του χρόνου, θα σας δώσουν νέες δυνατότητες.

Όμως, πρέπει να σας πω το εξής: Όσες μονάδες κι αν αποκτήσουμε, ό,τι μέσα κι αν έχουμε, η βασική πηγή δυνάμεως, ο κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος είσαστε εσείς. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είμαι περήφανος για εσάς και θα ήθελα εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, να σας μεταφέρω όχι μόνο την υπερηφάνεια, αλλά και τη σιγουριά την οποία εμπνέετε. Να είστε πάντα καλά, οι οικογένειές σας και εσείς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ