Εθνικά θέματα

Πακιστανή κρατική δημοσιογράφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στον Όλυμπο γιατί σήκωσε σημαία του Πακιστάν

Η πακιστανική τηλεοπτική παρουσιάστρια και μαραθωνοδρόμος Μόνα Καν αφέθηκε ελεύθερη από την κράτηση στην Ελλάδα μετά από παρέμβαση της πρεσβείας του Πακιστάν.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Mumtaz Zahra Baloch δήλωσε ότι η πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα ενήργησε γρήγορα προσλαμβάνοντας δικηγόρο για να εκπροσωπήσει τη Mona Khan.

Αξιωματούχοι της πρεσβείας την επισκέφθηκαν επίσης στη φυλακή για να συνηγορήσουν υπέρ της απελευθέρωσής της, όπως αναφέρει το dialoguepakistan.com

Η Mona Khan συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πεζοπορίας γιατί κυμάτισε τη σημαία του Πακιστάν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι να κατηγορήσει για κακομεταχείριση την Ελληνική αστυνομία.  Αυτό οδήγησε σε άμεση διπλωματική δράση. Η Χαν είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με τον γιο της, τον οποίο άφησε στην Αθήνα ενώ έκανε πεζοπορία. Το κινητό της τηλέφωνο κατασχέθηκε επίσης από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση απάντηση της πρεσβείας του Πακιστάν περιελάμβανε την εξασφάλιση νομικής εκπροσώπησης και την άμεση επαφή με Έλληνες αξιωματούχους, κάτι που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Mumtaz Zahra Baloch, επιβεβαίωσε τα προληπτικά μέτρα της πρεσβείας, δηλώνοντας: "Η πρεσβεία του Πακιστάν προσέλαβε δικηγόρο και εξασφάλισε την προξενική πρόσβαση στη Mona Khan. Αξιωματούχοι της πρεσβείας την επισκέφθηκαν στη φυλακή για να παράσχουν υποστήριξη και να διευκολύνουν την απελευθέρωσή της."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ