Εθνικά θέματα

Φρανσουά Ολάντ: Η συνάντηση με Μητσοτάκη και το ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου περνά σήμερα (24/5) το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια της επίσκεψής του, στην Αθήνα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα ως προσκεκλημένος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της ΓΣΕΒΕΕ και του Economist, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, στο Grand Hyatt Hotel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Ολάντ στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τη χαρακτήρισε ως «τιμή για το Επιμελητήριο μας η αποδοχή της πρόσκλησης που αποστείλαμε στον π. πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και η συμμετοχή του στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που συνδιοργανώνουμε με την ΓΣΕΒΕΕ και τον Economist.

» Ο κ. Ολάντ γνωρίζει άριστα τα ευρωπαϊκά δεδομένα και οι θέσεις του για την οικονομία και την πορεία των ΜμΕ στην Ε.Ε. έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας καθώς αυτή είναι και η απαίτηση της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Μονομαχία Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Την σύντομη, αλλά όχι μοναδική παρουσία του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα, καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η διαδοχική τοποθέτηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στο αυριανό Συνέδριο και μετά την ομιλία του κορυφαίου Ευρωσοσιαλιστή ηγέτη, όπου οι δύο επικεφαλής των εγχώριων προοδευτικών κομμάτων θα ξεδιπλώσουν το όραμά τους για την συμβολή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη και όχι μόνο. Μάλιστα, μετά την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο.

Ο ρόλος, άλλωστε, του πρώην Γάλλου προέδρου στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή του ακτινοβολία, συνετέλεσε τα μέγιστα, όπως έχουν πανθομολογήσει οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, στηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις και στους κόλπους των Ευρωσοσιαλιστών.

Επιστροφή για τον Τσίπρα

Πάντως, ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μετά τη θητεία του στο Ελιζέ, πτυχές της οποίας αναμένεται να αναβιώσουν στις 17-18 Ιουνίου εκ νέου στην Αθήνα, για τις ανάγκες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη που διοργανώνει το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με το Ίδρυμα του Βορειομακεδόνα πρώην πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...