Εθνικά θέματα

Kαιρίδης: Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου στο μεταναστευτικό

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, δήλωσε, προσερχόμενος στη διεθνή σύνοδο που συγκάλεσε στη Λευκωσία, ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή τις παράνομες ροές Σύρων από το Λίβανο στην Κύπρο ότι: «Η Ελλάδα είναι και πάντα θα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Καιρίδης συμμετείχε στη σύνοδο μαζί με τους ομολόγους του από την Αυστρία, τη Δανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Πολωνία και την Τσεχία, σχετικά με την αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης στη Συρία και το Λίβανο.

«Η αύξηση των παράνομων ροών από το Λίβανο στην Κύπρο υπογραμμίζει τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής στήριξης του Λιβάνου, της συνεργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ μεταξύ τους και με τον FRONTEX, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά και της δυνατότητας επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και το διεθνές δίκαιο», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Μετά το πέρας της συνόδου υπεγράφη κοινή δήλωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...