Εθνικά θέματα

Ενώ η Ελλάδα ψήφιζε την νομιμοποίηση μεταναστών, η Γερμανία υπέγραφε συμφωνία για επιστροφές με την Γεωργία

Όπως αναφέρει το newsfire.gr, την ίδια στιγμή που στην Ελληνική Βουλή, όλα τα κόμματα της αριστεράς συν τη Νέα Δημοκρατία ψήφιζαν τη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, η Γερμανία υπέγραψε συμφωνία για την επιστροφή μεταναστών με την Γεωργία.

Αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι υπάρχει ανταγωνισμός στην Ευρώπη για εργατικά χέρια, η γερμανική κυβέρνηση σύναψε συμφωνία με τη Γεωργία με σκοπό τον περιορισμό των αιτήσεων ασύλου. Σε επίσημη ανακοίνωση στις 19 Δεκεμβρίου, το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επαινεί τη Γεωργία ως "εξαιρετικά συνεργάσιμη" στην επιστροφή μεταναστών με απορριφθείσες αιτήσεις ασύλου.

Με βάση τη συμφωνία, η Γεωργία και η Γερμανία θα δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για την προώθηση της ευημερίας των προσωρινών γεωργιανών εργαζομένων στη Γερμανία και την αύξηση των διασυνοριακών ανταλλαγών φοιτητών και εμπειρογνωμόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αντάλλαγμα, η Γεωργία θα χαρακτηριστεί "ασφαλής χώρα" σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, επιταχύνοντας τη διαδικασία απέλασης για τους Γεωργιανούς χωρίς άσυλο.

Η Γεωργία θα επιχειρήσει να επαναφέρει πίσω παράνομους μετανάστες και αποτυχημένους αιτούντες άσυλο το συντομότερο δυνατό, συμμετέχοντας σε προσπάθειες επανένταξής τους στην τοπική κοινωνία.

Η γεωργιανή κυβέρνηση φαίνεται ανήσυχη για τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών που εγκαταλείπουν μόνιμα τη Γερμανία, επιδιώκοντας να τον περιορίσει για να αποτρέψει τη "διαρροή εγκεφάλων".

Ενώ η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη για περισσότερους μετανάστες, καλείται να διασφαλίσει ότι οι νέοι θα συνεισφέρουν οικονομικά.

"Επιτρέπουμε τη μετανάστευση ειδικευμένων εργαζομένων που χρειαζόμαστε επειγόντως σε πολλούς κλάδους", δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών Νάνσυ Φέιζερ.

Ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας, Γιένς Σπάν, ζητά την απέλαση σε τρίτες χώρες όλων των μεταναστών που εισέρχονται στην ΕΕ κατά παράβαση των κανονισμών.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι η συμφωνία αποδεικνύει τη σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος της παράνομης μαζικής μετανάστευσης.

"Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2023, το 15,6% των αρνηθέντων αιτήσεων ασύλου στη Γερμανία προέρχονταν από τη Γεωργία και τη Μολδαβία", δηλώνει το υπουργείο, επιμένοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στη μείωση αυτών των αριθμών.

Πάνω από 300.000 επίδοξοι πρόσφυγες έφτασαν στη Γερμανία από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Γερμανία εξετάζει πιθανές συμφωνίες με άλλες χώρες, όπως η Μολδαβία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα της μαζικής μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ