Εθνικά θέματα

Προσβολή και διαστρέβλωση της ιστορίας από το Netflix: «Iστορικό Nτοκιμαντέρ» υποστηρίζει ότι οι Έλληνες κατακτήθηκαν από τους Ιταλούς!

Το ότι η τηλεοπτική πλατφόρμα του Netflix είναι γεμάτη από προγράμματα μίσους κατά των λευκών και σεξουαλικοποίσης των ανηλίκων, δεν είναι κάτι καινούριο. Όπως και το να αναζητήσεις αντικειμενικές ιστορικές γνώσεις στο Netflix είναι κάτι το λιγότερο, αστείο και πάλι δεν είναι κάτι νέο. Όπως αυτό που παρουσιάζεται στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ World War II: From the Frontlines, ξεπερνά την απλή παρερμήνευση τη ιστορίας ή έστω την διαφορετική της ανάγνωση και θυμίζει…. multiverse της Marvel.

Όπως αναφέρει το conserva.gr, Συγκεκριμένα στο πρώτο επεισόδιο του νέου ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και σχετικά με τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο αναφέρεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ, η “Ιταλία κατέκτησε την Ελλάδα καθώς διέσπασε την αδύναμη ελληνική αντίσταση”.

Αν και το ντοκιμαντέρ προστέθηκε στην πλατφόρμα πριν από λίγες ημέρες, το θέμα πήρε διαστάσεις όταν κάποιοι παρατηρητικοί επεσήμαναν το κραυγαλέο ιστορικό λάθος και δημοσιοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα σχετικές εικόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια τέτοια προσβολή τόσο στη μνήμη των ηρώων που έχασαν την ζωή τους πετώντας τους Ιταλούς στη θάλασσα όσο και των ζωντανών μαρτύρων της ηρωικής αντίστασης επιβάλλει μια παρέμβαση από κάποιον υπεύθυνο ακαδημαϊκό ή πολιτικό προκειμένου το περιεχόμενο να διορθωθεί άμεσα, ελπίζοντας πάντα πως πρόκειται για ένα “αθώο” λάθος και όχι για κάποια οργανωμένη απόπειρα υποβάθμισης του ελληνικού έθνους εκ μέρους του Netflix.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...