Εθνικά θέματα

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Γιασουνόρι Νακαγιάμα συναντήθηκε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σύμφωνα με το zougla.gr

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο και στην περιοχή του Σαχέλ, με τις συνεπαγόμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα της Ιαπωνίας για φιλοξενία αεροπορικών μέσων και προσωπικού, με σκοπό την συνδρομή σε επιχειρήσεις εκκένωσης υπηκόων της από την Μέση Ανατολή, όπως επίσης και στα αντίστοιχα αιτήματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αυστραλίας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρόσφατη αποστολή ελληνικού αεροσκάφους C-130 με φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, επισήμανε τη συνεισφορά της Ελλάδας με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, τόνισε την συμβολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας έμφαση στην στενή στρατιωτική σχέση με τις περισσότερες Αραβικές χώρες και το Ισραήλ, καθώς και με την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Σε διμερές επίπεδο, επισήμανε τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο λαών, που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και το ίδιο όραμα για την ειρήνη και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες καλής γειτονίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην προοπτική ενίσχυσης των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών, παρά την μεγάλη μεταξύ τους γεωγραφική τους απόσταση και χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, για την από κοινού διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων και ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνογνωσίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ