Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Naval Group: Ο ιστός PSIM της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN, έτοιμος για δοκιμές (Εικόνα)

Καθώς συνεχίζεται η κατασκευή της πρώτης ελληνικής Belharra (FDI), η γαλλική εταιρεία Naval Group δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία με ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της νέας φρεγάτας.

Σύμφωνα με τη Naval Group, ο ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module) που θα τοποθετηθεί στην ελληνική Belharra με το όνομα «Κίμων», έχει ύψος 40 μέτρων και βάρος 150 τόνων. 

Στην φωτογραφία που δημοσίευσε η γαλλική εταιρεία, φαίνεται το κέντρο δεδομένων της φρεγάτας να μετακινείται προς τον χώρο των δοκιμών μέσα στο ναυπηγείο του Λοριάν, στη Γαλλία.

Το PSIM κατασκευάζεται και δοκιμάζεται ξεχωριστά από την κύρια κατασκευή του πλοίου και τοποθετείται πάνω στη φρεγάτα μόνο όταν θα έχει πιστοποιηθεί και ελεγχθεί πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του.

Eπίσης, δόκιμοι αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκαν πρόσφατα το ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν και είδαν την εξέλιξη της κατασκευής της νέας φρεγάτας αλλά και του συστήματος PSIM.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ