Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

ΥΠΕΘΑ Δένδιας από Τελ Αβίβ: «Εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ ΕΔ Ελλάδας-Ισραήλ»-«Θα εμβαθύνουμε την Στρατηγική Αμυντική Σχέση»

Ολοκληρώθηκε η σημαντική συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του στο Τελ Αβίβ, όπου τονίστηκε εκ νέου το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter, «συζητήσαμε για τα σημαντικά επιτεύγματα της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης μας και εκφράσαμε την επιθυμία μας να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο».

«Συμφωνήσαμε επίσης να ενισχύσουμε την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία μας στον τομέα αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας με συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας, ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων ανάπτυξης και καινοτομίας», πρόσθεσε ο ΥΠΕΘΑ στην ίδια ανάρτηση.

Στην ατζέντα βρέθηκαν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή, τους δύο Υπουργούς να δεσμεύονται για «ενίσχυση της συνεργασίας μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας».  

Τέλος, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη κάθε μορφή επιθετικού αναθεωρητισμού.

«Αποτελεί παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και απόπειρα αλλαγής συνόρων με χρήση βίας»κατέληξε ο ίδιος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Δένδια:

«Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, κ. Ιώβ Γκάλαντ συζητήσαμε για τα σημαντικά επιτεύγματα της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης μας και εκφράσαμε την επιθυμία μας να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο.   

Αναδείξαμε το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας, που συμπεριλαμβάνει και πολλές κοινές ασκήσεις.    

Συμφωνήσαμε επίσης να ενισχύσουμε την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία μας στον τομέα αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας με συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας, ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων ανάπτυξης και καινοτομίας.

Συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας στην ευρύτερη περιοχή και την ενίσχυση της συνεργασίας μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.     

Αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία υπογράμμισα ότι είναι απαράδεκτη κάθε μορφή επιθετικού αναθεωρητισμού. Αποτελεί παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και απόπειρα αλλαγής συνόρων με χρήση βίας.»

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ