Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Στην Αλεξανδρούπολη ο Διευθυντής της CIA Γ. Μπερνς-Άγνωστες οι επαφές του και το τι συζήτησε-Στο ζενίθ οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

Στον Έβρο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη και παρέμεινε Παρασκευή με απόλυτη μυστικότητα, ο Διοικητής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των Πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Evros-news.grο Διευθυντής της κορυφαίας Υπηρεσίας Πληροφοριών του κόσμου, της CIA κ. Μπερνς, μετά την Αθήνα όπου βρέθηκε την Τρίτη πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών», επέλεξε να επισκεφθεί και τον Έβρο λόγω της τεράστιας σημασίας που έχει αποκτήσει η περιοχή για τους Αμερικανούς, αλλά και παγκοσμίως. Άλλωστε, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Διευθυντής της CIA ταξίδεψε μόνος του από την Αθήνα την Πέμπτη, χωρίς να είναι δηλαδή μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τσούνη και τους άλλους Πρέσβεις που μετέβησαν στην περιοχή την Παρασκευή και συνοδευόταν από πράκτορες της Υπηρεσίας του. Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, ενώ πήγε και στον φράχτη στις Φέρες και επίσης στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του από κανέναν.

Μάλιστα και τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και φυσικά οι αστυνομικές Αρχές δεν.. πήραν χαμπάρι την παρουσία του. Είναι άγνωστο με ποιους συναντήθηκε και τι ακριβώς συζήτησε, αλλά σίγουρα όταν έρχεται στον Έβρο ο Διευθυντής της CIA μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη Τρίτη ο διοικητής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή. Μία περιοδεία που γίνεται στη σκιά της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία, με την ένταση στο Κόσσοβο να επιστρέφει, αλλά και σε περίοδο εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζεται η στάση του διευθυντή της CIA και στην Αθήνα, μία επίσκεψη με νόημα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας. Ο Μπερνς βρέθηκε στην Αθήνα την Τρίτη και πέρασε τη μέρα του πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών».

Η άφιξη Μπερνς στην Αθήνα ήταν η πρώτη επίσκεψη διευθυντή της CIA στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και αντανακλά όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στα «ΝΕΑ», την «πραγματική αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περάσει σε ένα τελείως διαφορετικό στάδιο».

Για τις ΗΠΑ άλλωστε, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και δη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με Αμερικανούς παράγοντες να υπογραμμίζουν ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δεν υπάρχουν πολλές δημοκρατίες που να μπορεί η Ουάσιγκτον να βασιστεί, αντίθετα στην Αθήνα οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχουν έναν «αξιόπιστο εταίρο που μπορούν να συνεργάζονται και να τον εμπιστευθούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ