Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

«NOBLE DINA 2023»: Πολυμερής αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

Από την Τετάρτη 15 έως την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 διεξάγεται η πολυμερής αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «NOBLE DINA 2023 – (ND-23)», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου και των ΗΠΑ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και με συμμετοχή δυνάμεων από την Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και προσωπικού από την Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η «NOBLE DINA 2023» είναι άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise), διεξάγεται σε ετήσια βάση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες παγίως υποστηρίζουν και αναδεικνύουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός της Άσκησης είναι η εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών με έμφαση στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο, τον Πόλεμο Επιφανείας και τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητάς τους.

Στην Άσκηση, η Ελλάδα συμμετέχει με 1 Φρεγάτα (Φ/Γ), 1 Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), 1 Υποβρύχιο (Υ/Β), 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 και 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...