Εθνικά θέματα

Δένδιας: Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα με την Αλβανία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι θα φιλοξενήσει την Αλβανή ομόλογό του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή

«Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τη συνεργασία μας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο συγχαρητήριο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της Αλβανίας.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Αλβανία με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να σημειώσει ταχεία πρόοδο στην πορεία προς την ένταξή της», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχάρη τη χώρα για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε το 2022 όσον αφορά στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι θα φιλοξενήσει την Αλβανή ομόλογό του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Αλβανία στις 6 Δεκεμβρίου - «μια επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί επ' ευκαιρία της πρώτης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα λάβει χώρα σε υποψήφια προς ένταξη χώρα της περιοχής».

«Ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας. Η Ελλάδα και η Αλβανία μοιράζονται πολλά περισσότερα από τα κοινά τους σύνορα. Μοιράζονται μια μακρά ιστορία αλληλεπιδράσεων και ανταλλαγών», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας. «Ο Skënderbeu είναι εθνικός ήρωας και στις δύο χώρες μας. Και οι δύο χώρες έχουν υποφέρει από τον φασισμό κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου».

«Συνδέονται επίσης, χάρη στην παρουσία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς και στον μεγάλο αριθμό Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα». πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Οικοδομώντας πάνω σε αυτό το μοναδικό θεμέλιο, οι σχέσεις μας άνθισαν προς αμοιβαίο όφελος», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας πως προβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται