Εθνικά θέματα

Μηταράκης: Στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για το έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο υπουργός θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο κ. Μηταράκης θα έχει σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Μετανάστευσης και Εσωτερικών και θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τους εταίρους του μηχανισμού MED5 (Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος) πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Η Ελλάδα θα λάβει 1,9 δισ. για το μεταναστευτικό -Η ανακοίνωση στη συνάντηση Σχοινά με Μηταράκη

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Νότη Μηταράκη, ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου για τη Μετανάστευση, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,9 δισ .ευρώ για τη στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι πλησιάζει η στιγμή της σύναψης συμφωνίας για έναν νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που «είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της θητείας της Επιτροπής θα το πετύχουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Σχοινά «για την ουσιαστική συμβολή του προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη έγκριση των ευρωπαϊκών ταμείων μετανάστευσης για την τρέχουσα περίοδο κονδυλίων 1,9 δισ ευρώ, τα οποία θα επιτρέψουν στη χώρα μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως πρώτη χώρα υποδοχής ασύλου και ένταξης χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...
Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...