Εθνικά θέματα

Τι συμβαίνει στον Έβρο; Η φράση του πρωθυπουργού, η απόφαση για τον φράχτη και η βουλγαρική προετοιμασία

Χθες στην Βουλή ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό μια πολύ σοβαρή φράση η οποία δυστυχώς πέρασε στα ψιλά. 

Καταρχάς αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την συζήτηση για την ΕΥΠ και το ζήτημα των παρακολουθήσεων τόνισε πως λόγω της ΕΥΠ ήμασταν έτοιμοι για την μαζική μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο το 2020. Στη συνέχεια όμως επανήλθε λέγοντας:  "Στον Έβρο ετοιμάζεται νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο ". Κατηγόρησε δε την Τουρκία πως έσπρωξε πρόσφατα τους μετανάστες στην νησίδα. 

Η φράση αυτή για νέα εισβολή δεν σχολιάστηκε βέβαια από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιας και δεν είχαν πάρει γραμμή για κάτι τέτοιο. Δεν σχολιάστηκε ούτε από τα αντιπολιτευόμενα μίντια , τα οποία είναι απασχολημένα με τις υποκλοπές. Δεν εστίασαν όμως σε αυτήν ούτε εκείνοι που εξαπολύουν κάθε τρεις και λίγο ασύστολες δήθεν εθνικοπατριωτικές κορώνες. 

Η φράση του πρωθυπουργού έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση για επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Το θέμα είναι άκρως σοβαρό. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α. και διατελέσας σε καίριες θέσεις στον τομέα της Άμυνας είχε αναλύσει  πόσο «επιτυχημένη» είναι η απόφαση για επέκταση του;

Σε πρόσφατή ανάλυσή του στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο Αντιστράτηγος ε.α Καμπουρίδης αναφέρθηκε εκτενώς στο Σχέδιο των Τούρκων στον Έβρο και στο που θα εστιάσει η Τουρκία.

Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από την γειτονική Βουλγαρία 

Η Βουλγαρία θα τοποθετήσει περισσότερους από 300 στρατιώτες στη συνοριακή περιοχή για να αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες που έρχονται μέσω της Τουρκίας.

Μετά την Ελλάδα, η Βουλγαρία κάνει στρατιωτική συγκέντρωση στα σύνορα για να αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες που έρχονται μέσω Τουρκίας. Ο βουλγαρικός στρατός θα αναπτύξει περισσότερους από 300 στρατιώτες στα τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 6.600 παράνομοι μετανάστες πιάστηκαν στη Βουλγαρία μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022.

Ο συντονισμός κινήσεων ελληνικής και βουλγαρικής πλευράς δημιουργεί πραγματική ανησυχία για τι μέλλει γενέσθαι. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...