Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Γερμανική μαχαιριά! ZDF: Η Ρωσία παρακάμπτει το εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ μέσω Ελλάδας

Η ΕΕ θέλει να εμποδίσει τον Πούτιν να συνεχίσει να πουλάει πετρέλαιο για να γεμίσει την πολεμική του μηχανή. Αλλά τα ρωσικά δεξαμενόπλοια απλώς αντλούν το φορτίο τους.

Είμαστε στην Ελλάδα, γιατί περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο νοτιότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου, αναφέρει η Δεύτερη Γερμανική Τηλεόραση, ZDF. Οι παράκτιοι κάτοικοι βλέπουν ρωσικά πετρελαιοφόρα στον Λακωνικό Κόλπο από την άνοιξη. Οι ψαράδες λένε ότι δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Από τον Δεκέμβριο, το πετρέλαιο από τη Ρωσία δεν θα μπορεί πλέον να εισάγεται στην ΕΕ δια θαλάσσης. Αυτό υποτίθεται ότι αποδυναμώνει τον Πούτιν, αλλά λειτουργεί; 

Ειδικά στον Λακωνικό Κόλπο εκτός ελληνικών κυρίαρχων υδάτων, εδώ και εβδομάδες υπάρχει αξιοσημείωτος αριθμός πετρελαιοφόρων. Σύμφωνα με το router tracker, πολλά από τα πλοία προέρχονται από ρωσικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Οι αναλυτές της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας πλοίων Lloyd υποθέτουν ότι οι Ρώσοι πραγματοποιούν τις λεγόμενες επιχειρήσεις STS στα ανοικτά των ελληνικών ακτών για να καλύψουν την προέλευση του πετρελαίου που έχει επιβληθεί.

Το STS σημαίνει Ship-to-Ship-Transfer - το πετρέλαιο αντλείται από το ένα δεξαμενόπλοιο στο άλλο στην ανοιχτή θάλασσα. Ένας τρόπος αποφυγής κυρώσεων.

Οι Έλληνες βουλευτές ανησυχούν επίσης ότι ρωσικά τάνκερ στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών φορτώνουν πετρέλαιο σε άλλα πλοία για να το πουλήσουν - παρακάμπτοντας τις κυρώσεις παγκοσμίως.

Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει την άντληση πετρελαίου στην ανοιχτή θάλασσα. Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωσε τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Αρχικά, οι Βρυξέλλες ήθελαν να εμποδίσουν πλήρως το εμπόριο πετρελαίου με τη Ρωσία. Τα πλοία που ανήκουν σε Ευρωπαίο δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέπεται να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο. Αλλά το εφοπλιστικό έθνος φρόντισε να μην φτάσει σε αυτό. Και έτσι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Global Wittnes, δεξαμενόπλοια ειδικά από Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...