Εθνικά θέματα

Χαρδαλιάς - Καστελόριζο: Επισκέφθηκε μονάδες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού

Χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 επισκέφθηκε το ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ, όπου έλαβε χώρα ενημέρωση από τον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Νικόλαο Γκρέκα ΠΝ και ξενάγηση στα βασικά διαμερίσματα του πλοίου.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Συνταγματάρχη Βασίλειο Μήτσιο, για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Διοίκησης και συνομίλησε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας. Επίσης, ενημερώθηκε και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή του νέου κτηρίου για τη διαμονή του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) κ. Αναστάσιος Μάνος επιθεώρησαν και παρέδωσαν προς χρήση χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, εγκατάσταση στατού μετατροπέα (converter) επ’ ωφελεία του Πολεμικού Ναυτικού στον λιμένα του Καστελλόριζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σημαντικό αυτό έργο υποδομής, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε στενή συνεργασία με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μεγίστης. Αποτελεί έργο που συμβάλλει, αφενός μεν στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου, αφετέρου δε στη μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου, καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη νήσο.

Παρόντες ήταν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Μπάρδος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, o Δήμαρχος Μεγίστης κ. Γεώργιος Σαμψάκος, ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης ΠΝ, ο Διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης Συνταγματάρχης Βασίλειος Μήτσιος, ο Κυβερνήτης του ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ Πλωτάρχης Νικόλαος Γκρέκας ΠΝ, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

 

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...