Εθνικά θέματα

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ προμηνύει από την Αθήνα νέα αμυντικά προγράμματα και ανταλλαγή στρατιωτικών... πληροφοριών

Σημαντική αναφορά στη διμερή συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο συνέδριο του Economist.

«Ολοκλήρωσα μια σημαντική συνάντηση με τον φίλο μου, τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο Συνέδριο του Economist στην Αθήνα. Οι σχέσεις ασφαλείας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας έχουν μεγάλη σημασία τόσο για τους λαούς όσο και για ολόκληρη την περιοχή. Με χαρά συζήτησα μαζί του την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών βιομηχανιών και τις πρόσθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα την ιρανική απειλή.

Στην κορυφή της ατζέντας μας: κοινά βιομηχανικά έργα, συνεργασία μεταξύ εκατομμυρίων ευρώ, προγράμματα Ε&Α, πληροφορίες και στρατηγικές ανταλλαγές».

Σε δήλωσή μέσω του λογαριασμού του στο Twitter προχώρησε και ο Έλληνας ΥΠΑΜ, Νίκος Παναγιωτόπουλος: 

«Έχω τη χαρά να συναντώ στο περιθώριο του 26th Annual Economist Government Roundtable τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ 
Μπένι Γκαντζ. H Ελλάδα στο προσκήνιο των εξελίξεων ως αδιαμφισβήτητος πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αποκαλύψεις Παναγιωτόπουλου στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τις οποίες Ελλάδα-Ισραήλ ξεκινούν κοινά αμυντικά προγράμματα με τεχνολογία αιχμής, επικεντρωμένες σε UCAV και πυραύλους αέρος-εδάφους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

EKTAKTO- Ο Ισραηλινός ΑΓΕΕΔ έδωσε εντολή για χτύπημα στην Συρία -Ποιος συντόνισε ταυτόχρονα δύο επιθέσεις σε Δρούζους και φωτιές σε Ιερουσαλήμ;

Υπάρχουν τρομερά βίντεο με νεκρούς και βασανισμένους από τους Τζιχαντιστές στην Συρία που δεν επιτρέπεται να δείξουμε...
ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι πλησιάζουν, οι Ουκρανοί εκκενώνουν! Τελεσίγραφο Ζελένσκι σε διοικητές του: «Αν μπούνε οι Ρώσοι στο Ντνιπροπετρόφσκ τελειώσατε»

Ο ρωσικός στρατός απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την κεντροανατολική περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας