Εθνικά θέματα

Γνώση επί του πεδίου! Κομβική συνεργασία με το Ισραήλ....δια παν ενδεχόμενο

Ως γνωστόν ο Α/ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη φίλη και σύμμαχο χώρα του Ισραήλ, όπου είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Αβίβ Κοχαβί

Σε twitter του ο Στρατηγός μας αναφέρεται, σε Σημαντικό βήμα για εμβάθυνση Στρατηγικής Συνεργασίας των ΕΔ, στην ενημέρωσή του για υποδομές & διαδικασίες συλλογής & ανάλυσης πληροφοριών των IDF, καθώς & για τακτικές χρησιμοποίησής τους επί του πεδίου, αναφέροντας "δυνατότεροι μαζί" , κάνοντας μνεία στην μονάδα 9900 της Διεύθυνσης Πληροφοριών των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Aς δούμε τι αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του ο IDF για την Μονάδα 9900

Η Μονάδα 9900 των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF)

"Ο IDF είναι ένα πολύπλευρο όργανο, με διάφορες μονάδες και ομάδες που είναι ιδιαίτερα ταξινομημένες και εξειδικευμένες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μια ομάδα εντός της Μονάδας 9900 του Σώματος Πληροφοριών, του οποίου οι στρατιώτες που υπηρετούν στο μοναδικό Πρόγραμμα «Roim Rachok» (RR) – Εβραϊκά για πολύ πέρα από τους ορίζοντες. Οι στρατιώτες είναι μερικοί από τους πιο αξιόλογους του IDF και καθένας από αυτούς ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Οι στρατιώτες που συνθέτουν αυτόν τον εξαιρετικά ταξινομημένο κλάδο είναι μερικοί από τους πιο εξειδικευμένους στο IDF. Τα μέλη είναι όλα στο φάσμα του αυτισμού και είναι προικισμένα με μια απίστευτη ικανότητα να αναλύουν, να ερμηνεύουν και να κατανοούν δορυφορικές εικόνες και χάρτες. Το έργο τους βοηθάει πολύ στην προστασία του πληθυσμού του Ισραήλ, και η ίδια η μονάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη στο IDF.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό γιορτάζουμε την εξαιρετική δουλειά τους και προσπαθούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους ανθρώπους πίσω από τη στολή και τι τους κάνει έναν από τους πιο τυπικούς, αλλά και εξαιρετικούς στρατιώτες που υπερασπίζονται τη χώρα μας.

Η εργασία που γίνεται στο Πρόγραμμα RR είναι σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασία με άλλους κλάδους της Μονάδας 9900. Χρησιμοποιούν δορυφορικές εικόνες και χάρτες για να κατανοήσουν το γεωγραφικό τοπίο του Ισραήλ και να υπερασπιστούν τα σύνορά του. Όλοι οι στρατιώτες υποβάλλονται σε μια αυστηρή και εξαιρετικά επιλεκτική διαδικασία για να γίνουν δεκτοί στο 9900, και το Πρόγραμμα RR δεν διαφέρει. Οι στρατιώτες έχουν όλοι μια απίστευτη ευθύνη και χρησιμοποιούν τις εξαιρετικές δεξιότητές τους για να βοηθήσουν στη συλλογή ανεκτίμητης πληροφορίας που προστατεύει τα σύνορα του Ισραήλ.

Η ελίτ, μυστική ομάδα στρατιωτών που υπηρετούν στο Πρόγραμμα RR, είναι πράγματι διαφορετική από καμία ομάδα στο IDF, αλλά όχι μόνο επειδή ανήκουν όλοι στο φάσμα του αυτισμού. Αυτοί οι στρατιώτες είναι όλοι εθελοντές. Θα μπορούσαν να είχαν απαλλαγεί από τη στρατιωτική θητεία στο IDF, αλλά επέμειναν να συνεισφέρουν όπως και οι συνομήλικοί τους. Είναι προικισμένοι με ένα βαθύ κίνητρο και επιθυμία να υπηρετήσουν τη χώρα τους και να γίνουν ενεργό μέρος της κοινωνίας στην οποία ζουν. Η πιο πρόσφατη ομάδα 11 στρατιωτών στο Πρόγραμμα RR, όπως και εκείνοι πριν από αυτούς, έχουν την επιλογή να υπηρετήσουν για έναν έτος ή παράταση, και 9 από αυτούς τους 11 αποφάσισαν να παρατείνουν την υπηρεσία τους.

Ένας στρατιώτης προηγουμένως δεν είχε γίνει δεκτός στη γενική κατάταξη του IDF, αλλά αποφάσισε να προσφερθεί εθελοντικά για να επιστρέψει στη χώρα. «Αντιμετωπίζω προκλήσεις.Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να υπηρετήσουμε, όπως άλλοι, και να συνδεθούμε με την κοινωνία στην οποία ζούμε». Ένας άλλος εξηγεί τον λόγο που υπέγραψε ένα επιπλέον έτος ως προϊόν της εξάρτησής τους από τη δουλειά του. «Με εκτιμούν και εξαρτώνται από εμένα», κατέληξε.

Ως προϊόν των απίστευτων οπτικών και αναλυτικών τους δεξιοτήτων, έχουν τα προσόντα να υπηρετήσουν δίπλα στους στρατιώτες της Μονάδας 9900 του Σώματος Πληροφοριών και χάρη στο μεγάλο τους κίνητρο το Πρόγραμμα RR έχει αποδειχθεί αξιοσημείωτη επιτυχία."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Ελλάδα εμβαθύνει τις στρατιωτικές σχέσεις της περαιτέρω με το Ισραήλ, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία στον τομέα των Πληροφοριών και συγκεκριμένα στις  υποδομές,διαδικασίες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών, καθώς και στις τακτικές χρησιμοποίησής τους επί του πεδίου.

Η γνώση είναι δύναμη και η απόκτηση της πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο, η άμεση διανομή και εκμετάλλευσή της στο πεδίο της μάχης, συνιστούν καθοριστικούς παράγοντες νίκης έναντι του αντιπάλου.

Η συνεργασία μας με το Ισραήλ σε αυτόν τον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα των Πληροφοριών και της εκμετάλλευσής τους, εκτιμούμε ότι θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Υπάρχουν νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί και ζημιές σε Αντιόχεια (Χατάι) και ναυτική βάση Αλεξανδρέττας;-Θεωρίες συνωμοσίας μετά τον σεισμό για δήθεν σχέδιο της δύσης

Το καθεστώς Ερντογάν θα θελήσει πιθανότατα να στρέψει την προσοχή του τουρκικού λαού αλλού και να “στοχοποιήσει” έναν...