Εθνικά θέματα

Κ. Γρίβας: Ο βίαιος διαχωρισμός του πλανήτη και οι νέες γεωπολιτικές δυστοπίες

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων , Κωνσταντίνος Γρίβας, εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 γιατί έξω από το επίδικο της πολεμικής αναμέτρησης στην Ουκρανία, η εικόνα που αναδύεται είναι μια συνολικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο κόσμων που οδηγούνται σε απόλυτο διαχωρισμό, μέσα σε ένα πολυπολικό σύστημα που όμως αποτελεί στο βάθος του έναν σκληρό και ακόμη πιο οργανωμένο διπολισμό.

Σύμφωνα με την neakriti.gr, οι κοινωνίες βλέπουν να διαμορφώνονται γεωπολιτικές δυστοπίες, την ώρα που η αναμέτρηση γίνεται πλέον σε όλα τα πεδία και όχι μόνο στρατιωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Γρίβας μιλάει ακόμη για το πώς σε αυτό το αχαρτογράφητο ακόμη νέο κόσμο, οφείλει να πορευτεί η Ελλάδα με δεδομένο ότι δίπλα της υπάρχει ένας ενδυναμωμένος αναθεωρητικά γείτονας όπως η Τουρκία, τον οποίο όλη η δυτική συμμαχία κάνει ότι μπορεί για τον διατηρήσει στο στρατόπεδο της.

Δείτε βίντεο από το Ράδιο 98.4:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τουρκικό ή πακιστανικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “χτύπησε” τα ινδικά κέντρα διοικήσεως και Τρία γαλλικής κατασκευής ινδικά μαχητικά ;

Ένα σενάριο λέει ότι οι Τούρκοι εμπλέκονται αλλά και οι Πακιστανοί διαθέτουν ανάλογα ισχυρά συστήματα