Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Πάρε να ΄χεις! Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με Bayraktar-Και κλάμα η ελληνική κυβέρνηση

Ενώ οι Έλληνες κυβερνώντες όπου σταθούν κι όπου βρεθούν διατυμπανίζουν την άψογη σχέση τους με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού , οι ΗΠΑ δείχνουν εδώ και καιρό πως επιθυμούν καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Πέραν όλων των άλλων αφορμών ήρθε σήμερα το κερασάκι στην τούρτα.

Το Πεντάγωνο δεν πρόκειται να κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, αλλά σκέφτεται να προμηθεύσει νέους Μπαϊρακτάρ, ανακοινώθηκε επίσημα!!

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας - το Πεντάγωνο - πιστεύει ότι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εντελώς τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει τον κίνδυνο να συρθεί το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη σύγκρουση. Μέχρι εδώ γνωστά τα έχουμε ξαναπει....

Αυτό δήλωσε ανώτερος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι μια τέτοια απόφαση θα συνεπαγόταν επίσης σημαντικούς κινδύνους έλξης του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στη σύγκρουση και οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποφύγουν να σύρουν τον στρατό τους σε αυτόν τον πόλεμο .

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν να δουν ένα τέλος στη σύγκρουση και τη βία στην Ουκρανία, αλλά αυτή τη στιγμή σημειώνουν την εντατικοποίηση των εχθροπραξιών.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι στο πλαίσιο του διαλόγου με τους συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, συζητούνται νέες παραδόσεις UAV Bayraktar TB2.

Επίσης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή του Κιέβου: τα ρωσικά στρατεύματα, χωρίς μεγάλη κίνηση, απέχουν 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και ανεβάζουν το δεύτερο κλιμάκιο.

Σε προηγούμενο άρθρο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέραμε και όσα είπε για τα F-35 ο Πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι