Εθνικά θέματα

Χαρδαλιάς: Eπισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες στην Κρήτη

Με επισκέψεις σε Σχηματισμούς και Μονάδες στην Κρήτη ολοκλήρωσε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, το τριήμερο οδοιπορικό από τις Διαπόντιους Νήσους μέχρι και τη νήσο Γαύδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς, μετέβη διαδοχικά στις έδρες του Ναύσταθμου Κρήτης, του Πολυεθνικού Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC), της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 115ης Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, καθώς και της 133ης Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή, καθώς και για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους. Επίσης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την επίσκεψη του στο ΚΕΝΑΠ/NMIOTC, μεταξύ των άλλων, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα στελέχη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στο Επιτελείο του Κέντρου, ενώ στην 133 Σμηναρχία Μάχης επισκέφθηκε και το υπόστεγο των αεροσκαφών ετοιμότητας (READINESS) F-16 B52+, όπου συνομίλησε με τους ιπτάμενους και τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επισκέψεων του, από την έδρα της 133 Σμηναρχίας Μάχης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνεται σήμερα ένα μικρό οδοιπορικό κοντά στους Σχηματισμούς, τις Μονάδες και τα Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και εδώ, από την Κρήτη επιβεβαιώνουμε το υψηλό φρόνημα, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αφοσίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του Ελληνισμού».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...