Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται Τζ... Τσούνης; Κακά μαντάτα για Κινέζους και Ρώσους στην Ελλάδα

Μια νέα εποχή αναμένεται να ανατείλει για την αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα με την έλευση, όπως όλα δείχνουν του Τζορτζ Τσούνη, ως νέου πρέσβη των ΗΠΑ, στην θέση του απερχόμενου Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας στην οποία προέδρευσε ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο Τζορτζ Τσούνης έδειξε με τις τοποθετήσεις και απαντήσεις του πως αν μη τι άλλο είναι πιο «επιθετικός» από το Πάιατ.

Καταρχάς στην αρχική τοποθέτησή του δήλωσε πως εάν δεν υπήρχε το δόγμα Τρούμαν η Ελλάδα θα είχε πέσει στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης και πως αν δεν υπήρχε το δόγμα Μάρσαλ η Ελλάδα θα είχε πεινάσει. Τόνισε δε πως ο ίδιος έχει ζήσει το αμερικανικό θαύμα.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα παλεύει με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πως ότι συμβαίνει στην Ελλάδα έχει σημασία τόσο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση δε του γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ για την Κίνα και το λιμάνι του Πειραιά ο Τσούνης απάντησε πως τον καιρό που η Ελλάδα έψαχνε για διαχειριστή για το μεγαλύτερο λιμάνι της η μόνη προσφορά ήρθε από το Πεκίνο, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι πιο επιθετικές, υπονοώντας με αυτό τον τρόπο πως θα έπρεπε εκείνη την περίοδο να υπάρξει αμερικανική προσφορά ώστε να μην αφεθεί ο Πειραιάς στα χέρια των Κινέζων που είναι ξεκάθαρο πως ψάχνουν για επενδύσεις σε υποδομές άλλων χωρών και μετά χρησιμοποιούν αυτές για γεωπολιτική επιρροή.

Τόνισε δε ακόμα ο Τσούνης πως η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη οπτική για το τί επιδιώκει η Κίνα στην περιοχή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα δείχνουν πως ο Τζόρτζ Τσούνης θα πάρει τελικά το εισιτήριο για την Αθήνα και πως η άφιξή του μόνο καλό μαντάτο δεν θα είναι για Κινέζους και Ρώσους στην Ελλάδα.

Ποιός είναι όμως ο «επιθετικός» ελληνοαμερικανός που θα αναλάβει τα ηνία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα;

Πρόκειται για επιχειρηματία που έχει τεράστια εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Θεωρείται γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης.

Μεγάλωσε και σπούδασε, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποκτώντας πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Άιλαντ, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μένει στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γυναίκα του Όλγα και τα τρία παιδιά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=u8N0gTClV0o

Ο κ. Τσούνης είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πρόκειται για μετανάστη δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία.

Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την Εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, τη διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών, που του απονεμήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ