Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μετά την “μαχαιριά” με East Med οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε σχέδιο ανακήρυξης τουρκικής ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο

Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είναι αποδεδειγμένα, ( ακόμη και ο Τατάρ το δήλωσε πρόσφατα) η πλέον διεκδικούμενη και άκρως επικίνδυνη περιοχή του πλανήτη, με τεράστια γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα για ΗΠΑ, Ρωσία, Ελλαα, Τουρκία και λοιπούς.

Το παιχνίδι αφορά την κατεύθυνση των αγωγών και την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ευρώπη, η οποία αποτελεί σχέδιο με προοπτική τα επόμενα 50-70 χρόνια.  

Η πρόσφατη “μαχαιριά” για τον αγωγό EastMed κατά της Ελλάδος όμως, προδικάζει ουσιαστικά, ότι ο αγωγός αυτός δεν θα υλοποιηθεί, αφού οι ΗΠΑ, θεωρούν ( και δεν έχουν αλλάξει γραμμή), ότι η Τουρκία είναι πιο σημαντική για αυτούς από ότι η Ελλάδα.

Πρόκειται για το γνωστό σενάριο της “Ιφιγένειας” για το οποίο προορίζουν την Ελλάδα, για να “γυρίσει” η Άγκυρα στο δυτικό στρατόπεδο, μετά τον πολιτικό “έρωτα”, Πούτιν-Ερντογάν.

Η Τουρκία αυτήν την περίοδο υλοποιεί παρασκηνιακά όλα τα σχέδια της δύσης, σε Συρία, Λιβύη, κεντρική Ασία, Α.Μεσόγειο, λειτουργώντας ως το “δεξί χέρι” του δυτικού οικονομικού και στρατιωτικού κατεστημένου.

https://www.youtube.com/watch?v=VtrOangP3jE

Πρόκειται για τον τουρκικό “Δούρειο ίππο” που κτυπά σε όλες τις περιοχές που ενδιαφέρουν το δυτικό οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο, όχι φανερά βέβαια αλλά δια της πλαγίας οδού.

Στην Λιβύη, οι Τούρκοι “μονιμοποιήθηκαν’ ως “εκπαιδευτές” των  νέων λιβυκών δυνάμεων και δεν προτίθενται να ξεκουμπιστούν, μετά την μυστική συνάντηση στο αρχηγείο του 6ου στόλου στην Νάπολι.

Στην Συρία, ο τουρκικός στρατός είναι σε αγαστή συνεργασία με Αμερικανούς και Ρώσους, παίζοντας ένα ιδιότυπο παιχνίδι παρακολουθώντας τις ρωσικές κινήσεις, ότι και να δηλώνουν πολλοί.

Στο Ναγκόρνο Τούρκοι σύμβουλοι και στρατιωτικοί κατασκοπεύουν την περιοχή, και ελέγχουν όλες τις ρωσικές κινήσεις, μετά από έναν σφοδρό πόλεμο, για τον οποίο δεν κατηγορήθηκαν για συμμετοχή από κανένα κράτος, ούτε τον ΟΗΕ.

Στο Καζακστάν, η Τουρκία, πιθανότατα, προετοίμασε την εξέγερση κατά ενός αυταρχικού ομολογουμένως καθεστώτος, ελέγχοντας πολλές ισλαμικές ομάδες, και Τούρκους Καζάκους, αλλά την πρόλαβαν οι Ρώσοι.

Στην Κύπρο, η αμερικανική εταιρεία EXXONMOBIL,δεν προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες να “τρυπήσει” στο Βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 5, ικανοποιώντας την Άγκυρα.           

Επίσης λόγω της επιδείνωσης της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας, και της πρόθεσης των ΗΠΑ, να “περάσουν” στην Μαύρη Θάλασσα μεγαλύτερα και πιο εξοπλισμένα πολεμικά πλοία, η Τουρκία καθίσταται τρομερά σημανικός κομβικός παράγοντας.

Για όλα αυτά, και για πολλά άλλα που ίσως δεν γνωρίζουμε, ίσως οι Τούρκοι θα ζητήσουν ανταλλάγματα, όπως πάντοτε κάνουν, και στην προκειμένη περίπτωση το “θύμα” θα είναι πιθανότατα η Ελλάδα.

Η Άγκυρα μετά το non paper του αμερικανικού ΥΠΕΞ, θα λάβουν πιθανόν σε κάποιο διάστημα το δικαίωμα οριοθέτησης ΑΟΖ, στην Α.Μεσόγειο, στο γνωστό πρότυπο του αμερικανικού χάρτη που είχε εκδοθεί από το 2010, αλά και δικής μας υπαιτιότητας.

Για τον λόγο αυτόν, η χώρα μας πιθανότατα, έκανε κακώς, μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο πριν 2 χρόνια.

Επίσης, οι Τούρκοι ζητούν επιτακτικά, (πιο εκκωφαντικά δεν γίνεται) την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, η οποία θα ισοδυναμούσε με το ιστορικό λάθος, παρόμοιο με αυτό της απόσυρσης της ελληνικής Μεραρχίας από τον Κύπρο, από το δικτατορικό καθεστώς το 1967.

Επίσης, αυτές τις διεκδικήσεις τις ζητούν, όχι μόνο οι “κακοί” Ισλαμιστές στην Τουρκία, αλλά και οι “Κεμαλιστές” του Κιλιτσάρογλου και του γνωστού μας " φιλέλληνα" Ιμάμογλου.  

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα δούμε το επόμενο διάστημα, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο, ότι οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να κερδίσουν σε όλα τα προηγούμενα, αλλά και στο θέμα του Τουρκολιβυκού μνημονίου, αν και οι ΗΠΑ αντιδρούν σθεναρά σε αυτό, όχι μόνο για το παράλογο του τουρκικού εγχειρήματος, αλλά και για να μην δημιουργηθεί προηγούμενο στην Α.Μεσόγειο.

Ο ελληνισμός οφείλει για μια φορά ακόμη στην ιστορία του, να  σταθεί ενωμένος, και να στηρίξει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις , οι οποίες θα κληθούν να βγάλουν τα “ κάστανα από την φωτιά”, αφού όλα θα κριθούν επί του πεδίου της Α.Μεσογείου και όχι στα γραφεία, ολομόναχες παρά τις αμυντικές συνθήκες με ΗΠΑ-Γαλλία.

https://www.youtube.com/watch?v=UOyjkI3nn2g

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...