Εθνικά θέματα

Γιώργος Φίλης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει κακές σχέσεις με την Ρωσία

Η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης της Δύσης προς την Τουρκία και συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της στρατηγική αξίας των στενών του Βοσπόρου δηλώνει ο καθηγητής γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης στον Alpha 989.

Ο κος Φίλης τονίζει ότι η παρουσία των Αμερικανών μπορεί να έχει ως στόχο και την Ρωσία αλλά η χώρα μας δεν έχει περιθώριο κακών σχέσεων με την Ρωσία μιας  και λειτουργεί ως ισορροπιστής δυνάμεων στην περιοχή.

Παράλληλα ο καθηγητής αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ο κατεξοχήν θιασώτης του πολιτικού ρεαλισμού και αντιλαμβάνεται την θέση της Ελλάδας λόγω της απειλής από την γείτονα. Τονίζει μάλιστα ότι η χώρα μας πρέπει να ισορροπήσει τις σχέσεις της μιας και για την Ρωσία η Ελλάδα δεν αποτελεί δυνητικό αντίπαλο και αντίστοιχα η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος, επί της ουσίας, της Ρωσίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

macron-starmer
Κόσμος 0

«Σκοτώθηκαν» Μακρόν και Στάρμερ στο Λονδίνο σχετικά με το ουκρανικό! Τι υποστήριζε ο καθένας τους και γιατί απειλείται με διχόνοια όλη η Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ενεπλάκη σε τρομερή φιλονικία με τον Βρετανό πρωθυπουργό υπό την αιγίδα της Συμμαχίας των Προθύμων