Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ανώτατος αξιωματικός στο Πενταπόσταγμα: Δεν στέλνουμε Στρατό στο Μάλι μετά από όσα είπαν οι Γάλλοι για την ΑΟΖ

Λόγια του αέρος για μια πτήση προκάλεσαν έντονες συζητήσεις από το πρωί στα στρατιωτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Αντικείμενο προς έρευνα ήταν το αν...εν κρυπτώ και παραβύστω στείλαμε τους πρώτους Έλληνες ενόπλους στο Σαχέλ. 

Οι πληροφορίες του Πενταπόσταγμα από στρατιωτικές πηγές λένε πως όντως πέταξε ελληνικό C-130 προς χώρα του Σαχέλ αλλά το φορτίο του ήταν εμβόλια και όχι ειδικές δυνάμεις! Και σε καμία περίπτωση δεν έχει δοθεί το πράσινο φως, ούτε εχει ολοκληρωθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός για ελληνική συμετοχή με ειδικές δυνάμεις στο Μάλι.

Αντιθέτως, Ανώτατος αξιωματικός που μίλησε στο Πενταπόσταγμα ανέφερε πως μετά την διευκρίνιση της Γαλλίας ότι η αμοιβαία συνδρομή δεν είναι και για την ΑΟΖ, η Αθήνα δεν είναι διατιθεμένη για αποστολή ενόπλων στο Μάλι. Υπενθυμίζεται πως στις 16 Οκτωβρίου το Γαλλικό ΥΠΑΜ μας κέρασε την κρυάδα λέγοντας:  "H AOZ δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 2 της Ελληνογαλλικής συμφωνίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το όλο σημερινό ζήτημα ξεκίνησε, όταν το πρωί η ιστοσελίδα Itamilradar, έκανε λόγο για ένα αεροσκάφος τακτικών μεταφορών “Lockheed C-130H” (747) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) που αναχώρησε χθες από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας με πτήση πάνω από τη νότια Τυνησία πιθανώς με κατεύθυνση το Μάλι.

Η ιταλική ιστοσελίδα έκανε την εικασία, η οποία όπως προαναφέραμε δεν επιβεβαιώθηκε, πως η ελληνική αποστολή στο Μάλι θα περιλαμβάνει προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που θα προστεθούν στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής στρατιωτικής ομάδας “Task Force TAKUBA”.

 

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1456369551046844416

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ