Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Πηγές ΓΕΕΘΑ στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Δεν κινδυνεύουν ελληνικές δυνάμεις στο Κόσοβο

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρακολουθεί τις δύσκολες ώρες στο Κόσοβο. Νωρίτερα γράψαμε για την δραματική η κατάσταση στην Β.Μιτρόβιτσα και τις μετακινήσεις σερβικών τεθωρακισμένων στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Σε επικοινωνίας με πηγές ΓΕΕΘΑ, μας διευκρινίστηκε πως στο Κοσοβο έχουμε μεν την Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το προσωπικό ή τις εγκαταστάσεις καθώς είναι μακριά από τα σημεία που υπάρχει η ένταση! 

 

Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς επισκέφτηκε πρώτα και χαιρέτησε τον στρατό πεζικού. "Το ζήτημα είναι ζωής και θανάτου. Θα είμαι ξεκάθαρος, θα νικήσουμε" είπε...

"Να είστε έτοιμοι, να εργαστείτε, να εξασκηθείτε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη. Για να έχετε ένα ασφαλές μέλλον. Εάν η Σερβία σας ζητήσει να προστατέψετε τους ανθρώπους μας, ξέρω ότι θα ανταποκριθείτε. Σας ευχαριστώ πολύ για ότι."

Ο Βούτσιτς τονίζει ότι θα διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα.

"Αν σκοτώνουν ανθρώπους όπως σήμερα, τότε η Σερβία θα πρέπει να προστατεύσει τον λαό της. Και αυτό σημαίνει ότι θα νικήσουμε".

Μετά την ομιλία του προέδρου, μέλη της Χωροφυλακής έψαλαν το «Χριστός ο Θεός».

Δείτε εδώ

 

Βαρβιτσιώτης στα Σκόπια 

Στο μεταξύ την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στα Σκόπια, κατόπιν προσκλήσεως του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Nikola Dimitrov.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Nikola Dimitrov, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Bujar Osmani. Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Dimitrov, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό  κ. Zoran Zaev.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...