Βαλκάνια

Τραγικά γεγονότα στο Κόσοβο - Δεκάδες τραυματίες Σέρβοι από πυρά Κοσσοβάρων

Η αστυνομία του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου, εισέβαλε τις σερβικές περιοχές εδώ και κάποιες ώρες με πρόσχημα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Όπου «λαθρεμπόριο», εννοούν το δικαίωμα του σερβικού πληθυσμού να ψωνίζει προϊόντα από την Σερβία ελεύθερα, χωρίς τελωνείο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου, επιχείρησε να κλείσει τα σύνορα και να επιβάλει εξωφρενικούς δασμούς στα σερβικά προϊόντα προκειμένου να υποχρεώσει τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να αποκοπούν από την μητέρα πατρίδα.

Οι Σέρβοι φυσικά δεν υπάκουσαν, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την πρωτοφανή έφοδο των Κοσσοβάρων φασιστών, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν ακόμα και αδιακρίτως στους Σέρβους που διαμαρτύρονται.

Οι θρασύτατοι αλβανοί του Κοσόβου είχαν το θράσος να παρουσιάζουν και φωτογραφία από αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης, όπως χαρτιά τουαλέτας και τρόφιμα, ως κέντρο λαθρεμπορίου!

Η κυβέρνηση της Σερβίας κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες αμάχους.

Δείτε βίντεο που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο:

Η αντίδραση της Σερβίας

Μετά από τις δραματικές σκηνές στο Κόσοβο και την εισβολή μονάδων του Κοσοβάρων, που κορυφώθηκαν με τον τραυματισμό Σέρβων, ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić αποφάσισε να συναντηθεί επειγόντως με εκπροσώπους των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Όπως μαθαίνεται, ο Πρόεδρος της Σερβίας και η Κυβέρνηση της Σερβίας δήλωσαν πως, εάν το ΝΑΤΟ, δηλαδή η KFOR δεν αντιδράσει εντός 24 ωρών και δεν προστατεύσει τον απειλούμενο σερβικό πληθυσμό στο Κόσοβο, τότε θα επέμβει ο Σερβικός στρατός!

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς έφτασε στη φρουρά του Σερβικού Στρατού στη Ράσκα, όπου επισκέφτηκε τους στρατιώτες και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις μονάδες της Χωροφυλακής στην περιοχή αυτή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στις 26 Σεπτεμβρίου, έχει ήδη μιλήσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε ότι η Σερβία δεν θα εισέλθει στο Κόσοβο με τα στρατεύματά της και ότι δίνει στο ΝΑΤΟ διωρία 24 ωρών να αντιδράσει,σε περίπτωση πογκρόμ. Εάν το ΝΑΤΟ δεν αντιδράσει, η Σερβία θα αντιδράσει.

«Η Σερβία έχει αυξήσει μόνο τη μαχητική της ετοιμότητα. Η Σερβία δεν εισήλθε στο έδαφος του Κοσόβου λόγω της συμφωνίας του Κουμάνοβο», ανέφερε ο Βούτσιτς.

Υπενθυμίζουμε πως η ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσοβάρων ξεκίνησε σε μεγάλο βαθμό τον προηγούμενο μήνα, με τους Σέρβους να μετακινούν μονάδες κοντά στα σύνορα.

Το Βελιγράδι έστειλε 10 θωρακισμένα οχήματα της 72ης ταξιαρχίας του στρατού του στα σύνορα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...