Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Το Ισραήλ στηρίζει Κύπρο - Λαπίντ: ''Καταδικάζουμε τις τουρκικές προκλήσεις''

''Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιάιρ Λαπίντ, εξέφρασε τη Δευτέρα την ισραηλινή αλληλεγγύη προς την Κύπρο, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να εδραιώνει την παρουσία της στο βόρειο τμήμα του νησιού'', ανέφερε η Jerusalem Post.

''Ανησυχούμε για τις προκλητικές κινήσεις που κάνει η Τουρκία στην Κύπρο'', ανέφερε ο Λαπίντ σε συνάντηση πoυ είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στην Ιερουσαλήμ.

''Όλα αυτά, την στιγμή που η Τουρκία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για να ανοίξει ξανά κάποιες περιοχές στα Βαρώσια, σε μια κίνηση που αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η απόφαση της Άγκυρας προκάλεσε οργή από την διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνοκυπριακή κυβέρνηση της Κύπρου ενώ αντιμετώπισε ένα κύμα αποδοκιμασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Βαρώσια, ήταν ακατοίκητα από τότε που η Τουρκία εισέβαλε στο βόρειο τρίτο της Κύπρου το 1974 και ίδρυσε τη διεθνώς μη αναγνωρισμένη ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'' (TRNC).

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι η χώρα παρακολουθεί με «βαθιά ανησυχία τις πρόσφατες μονομερείς τουρκικές ενέργειες», επαναλαμβάνοντας την «αλληλεγγύη και πλήρη υποστήριξη» του Ισραήλ για την Κύπρο.

Η στρατιωτική συνεργασία και η συμμετοχή στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου, έφεραν το Ισραήλ και την Ελλάδα και την Κύπρο πιο κοντά τα τελευταία χρόνια'', αναφέρει η Jerusalem Post.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ