Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

To ΝΑΤΟ αναγκάζει την Ελλάδα να στείλει F-16 πάνω από τα Σκόπια

Αντιδράσεις υπήρξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη εορτή της πολεμικής αεροπορίας στα Σκόπια, κατά την οποία στους ουρανούς πετούσαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Το να γιορτάζουμε την Ημέρα την Πολεμικής Αεροπορίας με το να πετάνε αεροσκάφη άλλης χώρας (επειδή δεν έχει η δική μας!) είναι ντροπή και κρίμα για το κράτος, για το στρατό και για ολόκληρο το έθνος». 

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα από ποιους θα προστατέψουν τα Σκόπια τα ελληνικά F-16; Από την Βουλγαρία που ανήκει στο ΝΑΤΟ; Από την Αλβανία που ανήκει στο ΝΑΤΟ; Aπό την Τουρκία;
 
Μήπως από την Σερβία και την Ρωσία; Αυτό εννοούν ως προστασία; Είναι μέρος της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών, με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει επί της ουσίας την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπίων. Συμφέρει την χώρα αυτή συμφωνία; Οχι φυσικά. Την ώρα που τα έξοδα είναι τεράστια για τις ΕΔ, την στιγμή που οι Τούρκοι κάνουν διαρκώς παραβιάσεις, αυτή συμφωνία δεν είναι η καλύτερη.

Όσοι λένε ότι την προστασία θα την αναλάμβαναν οι Βούλγαροι μάλλον θα είναι ανόητοι. Με ποια μαχητικά; Επίσης όσοι λένε ότι η Τουρκία χάνει, επίσης δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Το επιχείρημα του πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά πως «λύνουμε το θέμα με Σκόπια λόγω Τουρκίας» μέχρι τώρα και με βάση τις πληροφορίες που έρχονται δεν ισχύει.

Αντιθέτως οι Τούρκοι εμφανίζονται πολλοί ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή καθώς δημιουργείται ένας άξονας Τουρκίας-Αλβανίας-Σκοπίων, φοβερά ανθελληνικός τόσο εντός όσο και εκτός ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει στις ψηφοφορίες στην Συμμαχία στο μέλλον. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ