Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Εντολή Μακρόν στις αρχές ασφαλείας: ''Τέλειώστε τους ισλαμιστές στην Γαλλία''! - Μήνυμα σε Ερντογάν

Επί των ημερών του Ερντογάν, η Τουρκία οδεύει προς την ισλαμοποίησή της και το όνειρο του Toύρκου Προέδρου, είναι η χώρα του να εκπροσωπεί όλους τους Ισλαμιστές του Αραβικού κόσμου. 

Τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε ευρωπαικά κράτη χωρίς την καταδικαστική δήλωσή του, αναγκάζει την λήψη μέτρων εκ μέρους αυτών των κρατών.

Ας θυμηθούμε ότι στο παρελθόν απείλησε ακόμη και τον Μακρόν, για Ισλαμοφοβία και για ''καταπίεση'' των Μουσουλμάνων της Γαλλίας, με το πρόσχημα της ριζοσπαστικοποίηση τους.

Στην Γαλλία του Μακρόν όμως τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις από ισλαμιστές.

Τον Οκτώβριο τρείς άνθρωποι, σκοτώθηκαν κοντά σε εκκλησία στη Νίκαια, ενώ υπήρξε και επίθεση από ισλαμιστές εξτρεμιστές στα γραφεία του περιοδικού Τσάρλι Χέμπντο.

Η ισλαμική επιρροή στη Γαλλία ήταν στην ατζέντα του Μακρόν, αλλά οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν επιταχύνει τις ενέργειες.

Έτσι αργά την Τετάρτη, η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε την προσθήκη απαγόρευσης θρησκευτικών δραστηριοτήτων σε νομοσχέδιο, για την καταπολέμηση του «ισλαμιστικού αυτονομισμού».

Μετά τον αποκεφαλισμό του Σάμουελ Πάτι, ο Μακρόν θέλησε να δώσει μια νόμιμη απάντηση ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ στη Γαλλία.

Αν και ο κοσμικός χαρακτήρας των Μουσουλμάνων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Γαλλίας, ο Μακρόν δήλωσε ότι ο νόμος είναι στη σωστή κατεύθυνση, και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση των μουσουλμάνων στη Γαλλία και να τα φέρει στο κοινωνικό ρεύμα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι το 2011 η Γαλλία, έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την μπούρκα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Σημειωτέον ότι η απαγόρευση εγκρίθηκε μετά από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις. Το νομοσχέδιο προβλέπει την επέμβαση σε τζαμιά και ενώσεις, καθώς και την οικονομική εποπτεία αυτών. Παράλληλα απαγορεύει την κατ οίκον εκπαίδευση και απαγορεύει στους ασθενείς να επιλέγουν γιατρούς βάσει φύλου ή για θρησκευτικούς λόγους.

Τέλος θα επιβάλει την απαγόρευση της πολυγαμίας, με την απόρριψη  πολυγαμικών αιτούντων για διαμονή, όπως και απαγόρευση διεξαγωγής τεστ παρθενίας σε παιδιά με την επιβολή προστίμων και συλλήψεων.           

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...