Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσοι: ''Οι Έλληνες ζήτησαν να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Μόσχας''

''Οι οικονομικές κυρώσεις της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας κοστίζουν ακριβά στην Ελλάδα, της οποίας οι εξαγωγές μειώθηκαν κατακόρυφα όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα'', ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με το ρωσικό TASS.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σούτενκο, "ο Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η χώρα μας έπρεπε να πληρώσει τεράστιο οικονομικό τίμημα όσον αφορά τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας".

Ο Βαρβιτσιώτης τόνισε επίσης ότι η χώρα του "υποστηρίζει τη διαδικασία του Μινσκ για την ουκρανική συμφιλίωση", προσθέτοντας ότι όλα τα διεθνή ζητήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Τα λεγόμενα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ έρχονται σε πλήρη ταύτιση με όσα αναφέραμε στο Πενταπόσταγμα τον προηγούμενο μήναΈλληνες επιχειρηματίες: ''Πεθαίνει η ελληνική οικονομία από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας'' 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παντέλης Σκαρλάτος είπε στο TASS στα τέλη Μαρτίου ότι οι αντι-ρωσικές κυρώσεις και το αντίποινα της Μόσχας έπληξαν σοβαρά τις οικονομίες της ΕΕ και της Ρωσίας και πρέπει να ακυρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Σύμφωνα με τον Σκαρλάτο, ο κύκλος εργασιών ΕΕ-Ρωσίας, που ανήλθε σε 417,66 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013, μειώθηκε στα 277,79 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019

Με τα λόγια του, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σοβαρές απώλειες αφού η Ρωσία έκλεισε την αγορά γεωργικών προϊόντων της ΕΕ. "Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το τελευταίο έτος εξαγωγών προς τη Ρωσία ήταν το 2013. Εκείνη την εποχή, οι εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών στη χώρα ξεπέρασαν τα 160 εκατομμύρια ευρώ. 

Για παράδειγμα, οι παραδόσεις γλυκών κερασιών στη Ρωσία αποτελούν το 52% των ελληνικών συνολικές εξαγωγές αυτού του καρπού. Η Ρωσία αντιπροσώπευε το 64% όλων των εξαγωγών φράουλας, το 40% όλων των ελληνικών εξαγωγών ροδάκινων και ούτω καθεξής. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η ζημία που υπέστησαν οι αγρότες ως αποτέλεσμα του εμπάργκο είναι ανεπανόρθωτη, παρά υποστηρίζουν τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ ", δήλωσε ο Σκαρλάτος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ