Εθνικά θέματα

Ελλάδα - Αίγυπτος: Υπέγραψαν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας

Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021, μετά από συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που θα υλοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο, εστιάζοντας κυρίως στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, για το 2021 προγραμματίζεται να ενισχυθεί τόσο με την εκατέρωθεν αξιοποίηση εκπαιδευτικών ευκολιών όσο και με την αναβάθμιση της άσκησης «Μέδουσα» και την διεύρυνση που έχει επιτευχθεί με την συμμετοχή έτερων φίλων και σύμμαχων κρατών σε αυτή.

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...