Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Το ''ευχαριστώ'' του Μπαγκλαντές σε Αγγελοπούλου-Αθήνα: Συνάπτει στρατιωτική συμφωνία με Τουρκία!

Πριν από λίγες ημέρες, η πρόεδρος της Επιτροπής για τους εορτασμούς των 200 χρόνων της επετείου της ελληνικής επανάστασης, έκανε λόγο για κοινές δράσεις με το Μπαγκλαντές, το οποίο γιορτάζει και εκείνο τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας του.

Το Μπαγκλαντές, είναι ένας από τους συμμάχους βέβαια του Πακιστάν και κατά συνέπεια αποτελέι σύμμαχο της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι τυχαίο, που μεταξύ των δύο κρατών, αναπτύχθηκε συνεργασία για οπλικά συστήματα.

Όπως έγινε γνωστό, το Μπαγκλαντές ετοιμάζεται να προσθέσει τον πύραυλο TRG-300 KAPLAN που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN στο οπλοστάσιό του. Μιλώντας στην Τελετή λήξης του Διαγωνισμού Σκοποβολής του 2021 των Ενόπλων Δυνάμεων του Μπαγκλαντές, ο στρατηγός Aziz Ahmed, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Μπαγκλαντές, ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος TRG-300 KAPLAN, θα παραδοθεί στον στρατό του Μπαγκλαντές μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε η ισχύς του πυροβολικού του Μπαγκλαντές θα ενισχυθεί περαιτέρω με το σύστημα πυραύλων Land-to-Surface TRG-300 KAPLAN, το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια 120 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος TRG-300 KAPLAN αναπτύχθηκε από τον Roketsan από τον πύραυλο πυροβολικού TR-300 KASIRGA. Το KAPLAN χρησιμοποιείται ενεργά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ και της Συρίας.

Ο πύραυλος TRG-300 KAPLAN, που έχει εμβέλεια περίπου 120 χιλιομέτρων, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ισχυρό αποτέλεσμα στους στόχους της γης με την τιμή χαμηλής κυκλικής απόκλισης (CEP).

Τι θα απαντήσει τώρα η κ. Αγγελοπούλου που βιαζόταν να συνεργαστεί με το Μπαγκλαντές για τους εορτασμούς της εθνικής μας παλιγγενεσίας; Όπως φαίνεται η περιβόητη Επιτροπή για τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνεγερσίας, έχει βαλθεί να προκαλεί τον Ελληνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε χαρακτηριστικά τι είχε αναφέρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed. Η 200η επέτειος ανεξαρτησίας της Ελλάδας συμπίπτει με την 50η επέτειο ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές. Ανταλλάξαμε ιδέες & συμφωνήσαμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα συνδυασμού δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ