Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσίευμα-ντροπή από Independent: Ο τουρισμός στη Βόρεια και Νότια Κύπρο - «Εισβολείς οι Ελληνες»

Σε άρθρο του «The Independent», εξυμνεί την Κύπρο ως ιδανικό τουριστικό προορισμό, φαίνεται πως η ιστορική βρετανική εφημερίδα υπέπεσε σε ιστορικά και πολιτικά «ατοπήματα».

Αξιοσημείωτες είναι αναφορές του άρθρου που επισημαίνουν γαστρονομικές διαφορές μεταξύ της «Βόρειας και Νότιας» Κύπρου, παρουσιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα τουρκοκρατούμενα εδάφη ως καθόλα προσβάσιμο προορισμό για τους βρετανούς τουρίστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποσιωπάται έτσι το καθεστώς της παράνομης κατοχής των Τούρκων και αφετέρου το γεγονός ότι στα κατεχόμενα η υγειονομική κατάσταση δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο της εντεινόμενης προώθησης της «Τουριστικής Κύπρου» μετά και την ανακοίνωση της Κυπριακής Κυβέρνησης για άνοιγμα των αεροδρομίων σε εμβολιασμένους Βρετανούς από 1η Μαΐου, η μία μετά την άλλη οι βρετανικές εφημερίδες γράφουν για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμό διακοπών.

Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου με τον τίτλο «Γιατί η Κύπρος θα μπορούσε να είναι ιδανικός πρώτος προορισμός μετά το lockdown»

Συγκεκριμένα, στο άρθρο της εφημερίδας The Independent, επισημαίνονται τα πλεονεκτήματα του ήλιου, της θάλασσας, του καλού φαγητού, των αξιοθέατων και της διασκέδασης, αναφέρει το economytoday.sigmalive.com.

Τουρκική επιρροή

«Η πανδημία σήμαινε ότι τα διεθνή ταξίδια ήταν σχεδόν εκτός «μενού» για σχεδόν έναν χρόνο και πολλοί από εμάς θελήσαμε να πάμε ξανά στο εξωτερικό.

Η Κύπρος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πιο καυτός προορισμός του 2021. Ανοίγει τα σύνορά της σε εμβολιασμένους βρετανούς τουρίστες από τις αρχές Μαΐου – αν και οι περιορισμοί στα ξένα ταξίδια εξακολουθούν να ισχύουν αυτήν τη στιγμή.

Η πρώτη ημερομηνία που θα επιτρέπεται στους Βρετανούς να πάνε στο εξωτερικό είναι σήμερα 17 Μαΐου» αναφέρεται στο υπό αναφορά άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Ο βρετανός αρθρογράφος, απευθυνόμενος στους «υποψήφιους» τουρίστες, υπογραμμίζει ότι «Το φαγητό της Βόρειας Κύπρου είναι παρόμοιο με της Νότιας, αλλά με περισσότερη τουρκική επιρροή – οπότε θα δείτε πολλά κεμπάπ και αρτοσκευάσματα όπως μπακλαβά και μπορέκ».

Θέλοντας να τονίσει την ιστορικότητα της Κύπρου, αναφέρεται στις εισβολές που δέχτηκε ο τόπος από διάφορες ξένες δυνάμεις μεταξύ αυτών «οι ελληνικές, οι ρωμαϊκές και οι οθωμανικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισβολές ελληνικών δυνάμεων

«Η ιστορία της Κύπρου είναι πλούσια και ποικίλη, όπως φαίνεται στους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Κύπρος βρέθηκε να δέχεται εισβολές από διάφορες δυνάμεις – είτε είναι ελληνικές, ρωμαϊκές είτε οθωμανικές – και έχουν αφήσει όλα τα σημάδια τους», αναφέρεται στο άρθρο.

Εκθειάζονται επίσης οι παραλίες του τόπου με «τα κρυστάλλινα νερά». Η αναφορά στον «ηλιόλουστο καιρό» και το «ευχάριστο κλίμα» είναι επίσης άλλη μια ένδειξη για την ιδανικότητα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός για τον βρετανό αρθρογράφο.

Τέλος, σημειώνεται πως για τους λάτρεις της φύσης και των μονοπατιών, υπάρχει το «δραματικό βραχώδες φαράγγι του Αβακα, οι γκρίζοι αμμόλοφοι στη Λεμεσό και η κοιλάδα του Κέδρου».

 

https://youtu.be/Bw8tsJ0MZmo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ