Εθνικά θέματα

Με συνταγή 2009! Σάλος με τον τουρκικό χάρτη που θέλει Ελλάδα, Κύπρο, Κριμαία και Ντονμπάς “υπό τουρκική επιρροή”

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αναφέρθηκε χθες στα μεγαλεπήβολα σχέδια Ερντογάν με τον προκλητικό χάρτη με τις περιοχές που θέλει η Τουρκία ανάμεσα στις οποίες είναι Ελλάδα & Κύπρος.

Προφανώς, ο χάρτης δεν είναι νέος. Ένα βίντεο με εικόνες αντίστοιχου χάρτη είχε ήδη δημοσιευτεί στο YouTube το 2009.

Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT παρουσίασε έναν χάρτη βασισμένο, σύμφωνα με δημοσιογράφους, στις προβλέψεις της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor . Απεικονίζει εδάφη που θα τεθούν υπό τουρκική επιρροή έως το 2050.

Ο κατάλογος αυτών των περιοχών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρης της Donbass.

Η Startfor, σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών μέσων, προβλέπει ότι η Τουρκία θα επεκτείνει επίσης τη σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Υπερκαυκασία, την Κεντρική Ασία, καθώς και σε τμήμα της Ρωσίας. Στον χάρτη, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι δημοκρατίες του Βόρειου Καυκάσου, του Κρασνοντάρ και της Σταυρούπολης ήταν στη ζώνη των συμφερόντων της Άγκυρας.

Επιπλέον, η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, η Συρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αρμενία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Υεμένη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποτίθεται ότι εισέρχονται στην τουρκική ζώνη επιρροής.

Ο χάρτης έχει επίσης εμφανιστεί σε άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η καθημερινή εφημερίδα Takvim και το τηλεοπτικό κανάλι Haber.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας, πάντως, έχει ήδη δηλώσει ότι τέτοιες πληροφορίες εκτίθενται σκόπιμα για να δουν την όποια αντίδραση.

"Αλλά δεν θα αντιδράσουμε σε αυτό", σχολίασε ο Βλαντιμίρ Ντζαμπαρόφ, Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου Ομοσπονδίας.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=h3S-hdsUtvs&feature=emb_title

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ