Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Επίσημο! Τη Δευτέρα η ώρα των υπογραφών για τα Rafale - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε χθεσινό μας άρθρο, τη Δευτέρα αναμένεται η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία εκτός από τον "αέρα" τον Rafale, φαίνεται πως έρχεται να δώσει και τις προτάσεις της Γαλλίας για τις Belharra.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν όψει λοιπόν, της επίσκεψης της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας – ήδη έχει αρχίσει να προκρίνεται από πολλούς κύκλους ότι η πρόταση των Γάλλων για 4 Belharra αποτελεί μονόδρομο. 

Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν να έχει κατατεθεί νέα ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση από την Γαλλία που περιλαμβάνει την ναυπήγηση 3ων εκ των 4ων φρεγατών στην Ελλάδα, σε ελληνικό ναυπηγείο, με συνολικό κόστος 5 δις ευρώ, μαζί με τα οπλικά τους συστήματα. Οι Γάλλοι φέρονται να προσφέρουν και 2 φρεγάτες κλάσης La Fayette ως πλοία ενδιάμεσης λύσης και πακέτο την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ
 

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 13:45’ η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Στις 14:00’ θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του και θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ενώ το οπτικοακουστικό υλικό θα διανεμηθεί από την ΕΡΤ. Τονίζεται ότι θα εφαρμοστούν με σχολαστικότητα οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για την αποφυγή συνωστισμού και την αντιμετώπιση του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.

Οι παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και στο επιχειρηματικό πεδίο, με αντικείμενο την κατανομή της μεγάλης πίτας του νέου εξοπλιστικού προγράμματος.  

Εκτίμηση δε είναι ότι η χώρα μας δεν θα αποφασίσει άμεσα για την αγορά φρεγατών και παρόλο που η προσφορά της Γαλλίας είναι άκρως δελεαστική και συμφέρουσα, εντούτοις λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στις ΗΠΑ αλλά και στη Διεθνή σκηνή με την ανάληψη των καθηκόντων από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν και της περιρρέουσας "ατμόσφαιρας" στα ελληνοτουρκικά, τον πρώτο λόγο θα τον έχουν τελικά οι ΗΠΑ.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ