Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Ρελάνς Γάλλων: Νέα πρόταση-''βόμβα'' για τις Belharra & ενδιάμεση λύση με La Fayette

H "ναυμαχία"-θρίλερ ΗΠΑ-Γαλλίας στα ελληνικά νερά συνεχίζεται. Η επιλογή ανάμεσα σε ΗΠΑ-Γαλλία για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού είναι κρίσιμη για πολλούς λόγους, καθώς εκτός του οικονομικού παράγοντα, έρχεται να μετρηθεί η ενίσχυση των σχέσεων και των συμμαχιών, η οποία σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις και πράξεις από Παρίσι και Ουάσινγκτον επηρεάζεται άμεσα από το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του ελληνικού ναυτικού. 
 
Οι παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και στο επιχειρηματικό πεδίο, με αντικείμενο την κατανομή της μεγάλης πίτας του νέου εξοπλιστικού προγράμματος.  

''Ναυάγιο'' στο Πολεμικό Ναυτικό με τις αμερικανικές φρεγάτες   

To Ναυτικό των ΗΠΑ σταματά τις παραλαβές των φρεγατών της Lockheed Martin Freedom-class επικαλούμενο ελάττωμα στο σχεδιασμό του πλοίου!  

Μιλάμε για τις φρεγάτες, που κάποιοι προωθούσαν και ως… υποψήφια για την επόμενη φρεγάτα του ΠΝ. Το πρόβλημα δεν έχει εντοπιστεί μόνο στις LCS αλλά και τις MMSC που έχει πάρει η Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτά – κι εν όψει της επίσκεψης της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί – ήδη έχει αρχίσει να προκρίνεται από πολλούς κύκλους ότι η πρόταση των Γάλλων για 4 Belharra αποτελεί μονόδρομο. 

Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν να έχει κατατεθεί νέα ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση από την Γαλλία που περιλαμβάνει την ναυπήγηση 3ων εκ των 4ων φρεγατών στην Ελλάδα, σε ελληνικό ναυπηγείο, με συνολικό κόστος 5 δις ευρώ, μαζί με τα οπλικά τους συστήματα. Οι Γάλλοι φέρονται να προσφέρουν και 2 φρεγάτες κλάσης La Fayette ως πλοία ενδιάμεσης λύσης και πακέτο την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ.

Το Γαλλικό ναυτικό διαθέτει πέντε φρεγάτες κλάσης La Fayette με εκτόπισμα 3800 τόνους, οι οποίες κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 90 και από τότε επιχειρούν συνεχώς.

Η πρώτη La Fayette(F710)-έδωσε το όνομά της στην κλάση αυτών των πλοίων-ανέλαβε υπηρεσία το 1996, ενώ η τελευταία Guepratte (F714) το 2001. Πρόταση στην Αθήνα για τις La Fayette είχε γίνει και στο παρελθόν ωστόσο απορρίφθηκε αφού το Πολεμικό Ναυτικό θεώρησε ότι ο οπλισμός του πλοίου δεν ήταν επαρκής για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στόλου στο περιβάλλον του Αιγαίου και κυρίως σε αυτό της ανατολικής Μεσογείου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...