Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Βουλή Λιβύης: Η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου «μπλοκάρει ανεύθυνες ατζέντες»

Νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, της μόνης νόμιμα εκλεγμένης και διεθνώς αναγνωρισμένης Αρχής στη Λιβύη, χαιρέτισαν τη συμφωνία τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Libya Review.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της λιβυκής Βουλής, Γιούσεφ αλ Αγκούρι (φωτογραφία), χαιρέτησε την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία δηλώνοντας ότι θα «μπλοκάρει τον δρόμο σε ανεύθυνες ατζέντες», μια έμμεση αναφορά στη συμφωνία Τουρκίας-Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υπεγράφη στα τέλη του 2019.

Ο Αλ Αγκούρι επιβεβαίωσε σε δηλώσεις ότι η Λιβύη δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν πριν από χρόνια μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Ο Αλ Αγκούρι τόνισε ότι χαιρέτισε όλες τις συμφωνίες που εγγυώνται τα συμφέροντα των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, και οι οποίες συμβάλλουν στη σταθερότητα και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου της περιοχής.

Επίσης, ο βουλευτής Σαέεντ Μουγίμπ δήλωσε: «Η συμφωνία για τον καθορισμό της οικονομικής ζώνης που υπεγράφη μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας είναι ένα σημαντικό γεγονός και ένα βαθύ βήμα που αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες προχωρούν στην καταστροφή των φιλοδοξιών του Ερντογάν για τον έλεγχο του πλούτου της Μεσογείου».

Σε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο βουλευτής ανέφερε ότι η αιγυπτιακή-ελληνική συμφωνία «επιλύει κατηγορηματικά τη διαμάχη σχετικά με τη νομιμότητα της υπογραφής συμφωνίας οριοθέτησης των συνόρων μεταξύ της GNA (ισλαμιστικό καθεστώς Τρίπολης) και της τουρκικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ