Παυλόπουλος και Βαρθολομαίος
Εθνικά θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με Βαρθολομαίο για την Αγία Σοφιά

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, με αφορμή την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Κατά την επικοινωνία αυτή ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε, ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράστασή του στον μεγάλο αγώνα του για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης εν γένει αλλά και του Πολιτισμού, απέναντι στην ιερόσυλη ενέργεια της Τουρκίας -και προσωπικά του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- την σχετική με την βάναυση θρησκευτική αλλά και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Ενέργεια, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία όχι μόνο δεν προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό και στον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας αλλά μάλλον «νοσταλγεί» στιγμές βαρβαρότητας του παρελθόντος της απέναντι στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και, γενικότερα, στην Χριστιανοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Άνοιξαν οι «πύλες» του Ποκρόβσκ! Το μέγα λάθος της Ουκρανίας που άνοιξε τον δρόμο στους Ρώσους και τώρα προελαύνουν σε 3 κατευθύνσεις εντός της πόλης

Ειδικοί πιστεύουν πως το Κίεβο έκανε ένα σημαντικό τακτικό λάθος που οδήγησε σε κατάρρευση των αμυνών έξω από το...