Εθνικά θέματα

Έβρος: Ο ΟΣΕ δίνει στο στρατό υλικό για να ενισχυθεί ο φράχτης στα σύνορα!

Στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας που, από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στέκεται και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ).

Η «μάχη» του στρατού και της αστυνομίας δίνεται και στη διατήρηση του φράχτη που έχει μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων, αλλά και σε άλλα σημεία όπου τοποθετήθηκαν συρματοπλέγματα, καθώς, καθημερινά, οι μετανάστες, ακόμα και με τη βοήθεια των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων, που τους δίνουν κόφτες, προσπαθούν να τρυπήσουν ή να γκρεμίσουν σημεία του φράχτη.

Έτσι, ο ΟΣΕ παραχωρεί στον Στρατό δεκάδες πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικών στρωτήρων (σ.σ. χρησιμοποιούνται στη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής), προκειμένου να τοποθετηθούν στον φράχτη, ενισχύοντας περισσότερο την αντοχή του.

«Ως δημόσιος οργανισμός βοηθάμε συνολικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της χώρας. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας και καθήκον μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι ευαίσθητα θέματα, αλλά στηρίζουμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της κυβέρνησης, της χώρας, του λαού. Στεκόμαστε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε στο Sputnik ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στελέχη του ΟΣΕ στον Έβρο, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο του Στρατού, ενώ στη διάθεση του βρίσκονται και μηχανήματα του ΟΣΕ.

Συνεχής ανάγκη για συρματόπλεγμα

Η εικόνα της μεταφοράς συρματοπλέγματος εντός του Στρατιωτικού φυλακίου 1 στις Καστανιές στα σύνορα με την Τουρκία είναι σχεδόν καθημερινή. Οι ανάγκες για τα «μπαλώματα», τα σημεία του φράχτη που χρήζουν ενίσχυσης, αλλά και της πρόσθεσης νέων κομματιών είναι τεράστιες.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στο Διδυμότειχο και εκτελεί παραγγελίες συρματοπλέγματος για τον Στρατό αυτές τις ημέρες δουλεύει δύο βάρδιες (πρωί – βράδυ), όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά του Sputnik, ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Στοϊλούδης, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί και πολλές δωρεές υλικού για να συνδράμει στο έργο του στρατού.

Το περασμένο Σάββατο, μεγάλη εταιρεία που εδρεύει στη Λάρισα, παρέδωσε στις Καστανιές στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, ένα φορτηγό γεμάτο με στρατιωτικά υλικά πρώτης ανάγκης, και, συγκεκριμένα, υλικά για την περίφραξη των συνόρων με σκοπό την ενίσχυσή τους.

Μάλιστα, μεταξύ των υλικών, ήταν και 10 χιλιόμετρα συρματοπλέγματος.

«Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ιωάννης Αστ. Καντώνιας είναι ανοιχτός σε τέτοιου είδους χορηγίες. Ήταν κίνηση η οποία αποφασίστηκε πολύ γρήγορα από τη διοίκηση της εταιρείας και έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπήρξε μια ενημέρωση ότι από τις εταιρείες θέλουν στρατιωτικό υλικό και με βάση αυτή την ενημέρωση προσφερθήκαμε και ήρθαμε σε επαφή και μας είπαν τι ακριβώς θέλουν. Και απλόχερα στάλθηκε το φορτηγό με το υλικό», είπε η Διευθύντρια Σχεδιασμού και Διαφήμισης της εταιρείας, κ. Εύη Καντώνιαπροσθέτοντας ότι το υλικό που στάλθηκε ήταν αξίας 25.000 ευρώ κι ότι αν χρειαστεί να σταλεί κι άλλη βοήθεια θα το πράξουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...