Εθνικά θέματα

Άσκηση ΕΔ για την αντιμετώπιση ακραίων στοιχείων: Σενάριο επείγουσας κατάστασης σε απόρρητη περιοχή - ΒίντεοΣε μία άσκηση με πολλούς συμβολισμούς προχώρησαν οι ΕΔ. Την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό λόγω του μεταναστευτικού, οι υποθέσεις που μπορούν να δημιουργηθούν από το σενάριο της άσκησης που επεξεργάστηκε η ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, μπορούν να οργιάζουν.

Είναι αλήθεια πως στη χώρα μας δεν βρίσκονται μόνο μετανάστες που ήρθαν για μία καλύτερη ζωή, αλλά υπάρχουν ανάμεσά τους και τζιχαντιστές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν γνώση και παρακολουθούν κάθε κίνηση, όμως χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή.

Με ατσάλινα νεύρα και τρομακτική δύναμη πυρός, οι κοκκινομπερέδες εξουδετερώνουν κάθε απειλή που εμφανίζεται μπροστά τους.

Είναι η άσκηση “Τάλως 2019”, με την Ελλάδα σε ρόλο ηγέτιδας δύναμης στον άξονα ασφαλείας χωρών των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης.

Η άσκηση “Τάλως” διεξάγεται ανά δύο έτη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Πολυεθνικού Σχηματισμού Μάχης HELBROC, ο οποίος αποτελεί στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Στην άσκηση συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, και η Σερβία.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η Ταξιαρχία HELBROG κλήθηκε να συνδράμει σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης σε απόρρητη περιοχή.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης τα στελέχη της ομάδας ήρθαν αντιμέτωπα με ακραίες καταστάσεις, όπως την αντιμετώπιση σεισμών ή πυρκαγιών, καθώς και την διασφάλιση της ακεραιότητας των πολιτών από ακραία στοιχεία, προκειμένου να στήσουν ασφαλείς καταυλισμούς και την προσφορά βοηθείας.

Δείτε βίντεο από το ant1news.gr

 

https://www.antenna.gr/templates/pages/player?cid=_x_cv6_v_uvi8dw=&w=670&h=377

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ