Εθνικά θέματα

Προσλήψεις για την ΜΥΑ/ΛΣ εντός του καλοκαιριού

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος η στελέχωση του θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς μέσα από την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων μέσω της οποίας οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους ως σχολή επιλογής την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και την Σχολή Λιμενοφυλάκων.

Επειδή όμως με αυτήν την νεοεισαχθείσα διαδικασία οι πρώτοι αξιωματικοί θα αποδοθούν στο Σώμα σε 4 χρόνια από σήμερα και οι πρώτοι Λιμενοφύλακες σε 2 χρόνια από σήμερα, το Λιμενικό Σώμα με τον ν. 4597/2019 (αρ. 24, 25) προέβλεψε μεταβατικά την έκδοση υπουργικής απόφασης και προκήρυξης με σκοπό την πρόσληψη 45 αξιωματικών και 155 λιμενοφυλάκων για την κάλυψη τεράστιων και επειγουσών αναγκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Υπουργικές Αποφάσεις θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Μαΐου και αναμένεται να δημοσιευθούν εντός του Ιουνίου και η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί εντός του καλοκαιριού και σε κάθε περίπτωση πριν τον Σεπτέμβρη, οπότε και είναι, βάσει νόμου, η καταληκτική ημερομηνία δημοσίευσης της.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με την έγκριση και απόλυτη στήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουβέλη, έχει προβλέψει ειδική κατηγορία προσλήψεων, αξιωματικών και λιμενοφυλάκων, με πτυχίο Υποβρύχιου Καταστροφέα της ΣΥΚ/ΠΝ και ηλικίας έως 29 ετών. Συνεπώς, χωρίς καμμία περαιτέρω προϋπόθεση από τις προαναφερόμενες, όποιος έχει ενδιαφέρον να ενταχθεί στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών η οποία έχει αναλάβει και εκτελέσει τεράστιο αριθμό ειδικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, έχει διαχειριστεί τις σημαντικότερες κρίσεις, έχει εξοπλιστεί με τα καλύτερα υλικά παγκοσμίως και μόλις προσφάτως προβλέφθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της με το επίδομα της Πτώσεως Αλεξιπτώτου θα πρέπει να τελούν σε ετοιμότητα για να συμμετάσχουν στην επικείμενη προκήρυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ