Εθνικά θέματα

Αυτός είναι ο Στρατός των Σκοπίων – Σύγκριση με Ελλάδα - (Βίντεο)Το θερμόμετρο στις σχέσεις Ελλάδας-Σκοπίων ανεβαίνει επικίνδυνα ενώ και η αντιπαράθεση για την χρήση του όρου Μακεδονία κλιμακώνεται.

 

Οι συγκρίσεις ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των Σκοπίων και της Ελλάδας κάνουν ολοένα και συχνότερα την εμφάνισή τους στον δημόσιο διάλογο.

Αναρωτιέσαι και εσύ λοιπόν αν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρότερες από τις αντίστοιχες των Σκοπίων;

Σύμφωνα με το globalfirepower.com ο Ελληνικός Στρατός βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο στρατός των Σκοπίων στην 122η.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας αγγίζει τα 6.540.000.000 δολάρια, με τον αντίστοιχο των Σκοπίων να μην υπερβαίνει τα 108.000.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αεροπορία των Σκοπίων διαθέτει μόλις 16 μαχητικά αεροπλάνα, σε αντίθεση με αυτή της Ελλάδας που αριθμεί συνολικά 600 μαχητικά διαφόρων τύπων.

Όσον αφορά στον Στρατό Ξηράς, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν 1.345 τανκς και 152 ρουκετοβόλα, σε αντίθεση με τον Στρατό των Σκοπίων που διαθέτει 31 και 24 αντίστοιχα.

Τα Σκόπια όπως είναι φυσικό λόγω των συνόρων τους δεν διαθέτουν ναυτική δύναμη. Από την πλευρά του ο Ελληνικός Στόλος διαθέτει 115 πλοία, εκ των οποίων 13 φρεγάτες και 11 υποβρύχια.

Δείτε τις διαφορές ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των Σκοπίων στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ