Εθνικά θέματα

Wikileaks: σχεδιασμός στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ κατά των προσφυγικών ροών

Απόρρητη αναφορά της ΕΕ για σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ κατά των προσφυγικών ροών αποκάλυψαν τα Wikileaks.

Στο απόρρητο έγγραφο περιγράφεται ένα σχέδιο για την στήριξη μιας αξιόπιστης κυβέρνησης στη Λιβύη,η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει στις επιχειρήσεις της ΕΕ στην περιοχή.

Δηλαδή οι Ευρωπαίοι διέλυσαν μια χώρα, την βύθισαν στο χάος, προκάλεσαν ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων και μεταναστών και τώρα …τρέχουν να βρουν κυβέρνηση.

Η απόρρητη αναφορά έχει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2016, έχει συνταχθεί από τον διοικητή της επιχείρησης, υποναύαρχο Enrico Credendino του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, για τη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης -πρόεδρος ο Κωσταράκος- και την Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ.

Το έγγραφο δίνει στατιστικά στοιχεία για τη ροή των προσφύγων και ασχολείται με τις δυνατότητες επιχειρησιακής λειτουργίας κοινών δυνάμεων της ΕΕ στη Μεσόγειο.

Η έκθεση προτείνει στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ να συμβάλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας σχηματισμού μιας αξιόπιστης κυβέρνησης στη Λιβύη, η οποία θα καλέσει τις δυνάμεις της ΕΕ να λειτουργούν εντός των χωρικών υδάτων της, και αργότερα να δώσει την άδεια για την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ στην ξηρά.

Ο Ναύαρχος Credendino γράφει ότι οι δυνάμεις της ΕΕ είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις εντός των χωρικών υδάτων της Λιβύης. Το μόνο που λείπει είναι μια κυβέρνηση.

Η διαρροή έρχεται λιγότερο από πέντε μήνες μετά, από την έναρξη της επιχείρησης SOPHIA η οποία θεωρητικά τουλάχιστον έχει στόχο να πλήξει τα κέντρα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών στη "ρίζα" τους.

Στην απόρρητη αναφορά γίνεται λόγος για τη χειρότερη προσφυγική κρίση από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Και το χειρότερο; Προβλέπεται επιδείνωση!

Militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ