Τεχνολογία

Συναγερμός για όσους έχουν iPhone! Ενημερώστε άμεσα το λογισμικό

H Apple ζητάει επειγόντως από τους χρήστες των κινητών της να προβούν σε αναβάθμιση στο νέο iOS 16.6.1.

Σε μία από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του μήνα, αναμένεται με αγωνία η ανακοίνωση της Apple στις 12 Σεπτεμβρίου για την ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 17, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης.

Ωστόσο και παρόλο που απομένουν λίγες μόνο ημέρες για το 17, η Apple έβγαλε επειγόντος μία ενδιάμεση ενημέρωση αντιμετωπίζοντας δύο σημαντικές ευπάθειες. Αυτές αφήνουν «ανοικτή πόρτα» στο κινητό, όπου επιτρέπει εξ αποστάσεως -ασύρματα δηλαδή- την εγκατάσταση spyware στη συσκευή, χωρίς καμία ερώτηση ή αλληλεπίδραση του κατόχου iPhone.
Κατα προέκταση ενδέχεται να επηρεάσει και το αυτοκίνητό μας, εφόσον ο οδηγός συνδέεται με Apple Car πρόγραμμα, κάτι που κάνουν εκκατομύρια οδηγοί στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο συγκεκριμένα:

Πλαίσιο ImageIO: Κάθε κακόβουλα διαμορφωμένη «εικόνα» θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε εισβολείς για την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Wallet: Μέσω ενός κακόβουλα διαμορφωμένου συνημμένου αρχείου, ο εισβολέας θα μπορούσε και πάλι να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα.

Οι χρήστες πρέπει να πραγματοποιήσουν την ενημέρωση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συσκευών τους.

Η Σύνδεση με το Λογισμικό Pegasus

Είναι το γνωστό μας λογισμικό παρακολούθησης κινητών της NSO Group. Αυτό το λογισμικό έχει συνδεθεί με παραβιάσεις ασφαλείας σε όλο τον κόσμο, στοχοποιώντας δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλα άτομα. Το Citizen Lab, που προέβη στην ανακάλυψη, επισημαίνει ότι τα iPhones που λειτουργούσαν με την έκδοση iOS 16.6 ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις από το Pegasus χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη.

Μάλιστα η Apple, αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα ευχαριστώντας δημόσια το Citizen Lab για τη συνεισφορά του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...