Τεχνολογία

Βραζιλία-Apple: Aποζημίωση ύψους 20 εκατ. δολαρίων για πωλήσεις iPhone χωρίς φορτιστή

Δικαστής στο Σάο Πάολο αποφάσισε την Πέμπτη ότι η Apple είναι υποχρεωμένη να καταβάλει αποζημίωση ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση των πρόσφατων μοντέλων iPhone της χωρίς φορτιστή στη συσκευασία, μεταδίδει το AFP

Ο δικαστής Caramuru Afonso Francisco του Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Σάο Πάολο καταδίκασε την Apple για «καταχρηστική πρακτική» υποστηρίζοντας ότι πουλώντας τα μοντέλα iPhone 12 και 13 χωρίς φορτιστή, η καλιφορνέζικη εταιρεία «έθετε δυσμενείς όρους για την αγορά ενός προϊόντος».  Το δικαστήριο ειδοποιήθηκε από την Ένωση Καταναλωτών της Βραζιλίας (ABMCC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικαστής διέταξε περαιτέρω την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια να παρέχει φορτιστές στους καταναλωτές που αγόρασαν τα μοντέλα iPhone 12 και 13, τα τελευταία δύο χρόνια και από εδώ και στο εξής να περιλαμβάνει φορτιστές με την πώληση όλων των μοντέλων της. 

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από ένα πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε ήδη τον Σεπτέμβριο για τους ίδιους λόγους από την υπηρεσία προστασίας καταναλωτών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία απαγόρευσε την πώληση αυτών των μοντέλων χωρίς φορτιστή.

Η Apple δήλωσε μέσω του γραφείου Τύπου της ότι θα προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο κατά της απόφασης του δικαστή, δηλώνοντας ότι η απόφασή της να μην συμπεριλάβει φορτιστές στις συσκευές που πωλούνται είναι σύμφωνη με τις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις, οι οποίες στοχεύουν στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και επιβλαβών υπολειμμάτων.

Η Apple σταμάτησε να περιλαμβάνει φορτιστή τον Οκτώβριο του 2020 με την κυκλοφορία του iPhone 12, επικαλούμενη μια «δέσμευση για το περιβάλλον».

Στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε την τελική του έγκριση για την εισαγωγή ενός γενικού φορτιστή για όλες τις κινητές συσκευές στην Ευρώπη έως το τέλος του 2024, προς μεγάλη απογοήτευση της Apple, του κύριου αντιπάλου μιας τέτοιας κορυφαίας παγκόσμιας νομοθεσίας που θα αναγκάσει η εταιρεία να τροποποιήσει όλους τους συνδέσμους της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή