Τεχνολογία

Amazon: Νέα συσκευή κομοδίνου παρακολουθεί τις φάσεις του ύπνου

Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου Amazon εισβάλλει στην κρεβατοκάμαρα παρουσιάζοντας το Halo Rise, μια συσκευή κομοδίνου αφουγκράζεται την αναπνοή του χρήστη για να παρακολουθεί τα μοτίβα του ύπνου του.

Το γκάτζετ των 140 δολαρίων, το οποίο θα φτάσει στα αμερικανικά καταστήματα εντός του έτους, μετρά επίσης τη θερμοκρασία, την υγρασία και τα επίπεδα φωτισμού για να δώσει στον χρήση πιθανές εξηγήσεις σε περίπτωση που ο ύπνος δεν προσφέρει ξεκούραση.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple και η Google, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος επενδύει τα τελευταία χρόνια σε τεχνολογίες υγείας, και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει για 3,9 δισ. δολάρια τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει ωστόσο δεχθεί επικρίσεις για την συλλογή ευαίσθητων δεδομένων από τις οικιακές συσκευές της.

Αυτή τη φορά, η Amazon προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες διαβεβαιώνοντας ότι το Halo Rise «δεν περιλαμβάνει κάμερα και μικρόφωνο».

Διαβεβαιώνει επίσης ότι τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και «δεν χρησιμοποιούνται για προώθηση προϊόντων και διαφημίσεις» και δεν πωλούνται σε τρίτους.

Ακόμα, η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει μια νέα βερσιόν της συσκευής ανάγνωσης Kindle, το Kindle Scribe, το οποίο συνοδεύεται από γραφίδα με την οποία ο χρήσης μπορεί να κρατά σημειώσεις απευθείας πάνω σε ηλεκτρονικά βιβλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ