Κόσμος

Amazon: Βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που διάλεξε η ΕΚΤ

Η ισπανική CaixaBank, η γαλλική Worldline SA, η ιταλική Nexi S.p.A. και η EPI, μια κοινοπραξία τραπεζών και τρίτων αγοραστών, μαζί με την Amazon κέρδισαν την προσφορά για την ανάπτυξη πρωτοτύπων, με την κάθε εταιρεία να επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ψηφιακή χρήση για το νόμισμα της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

Οι πέντε εταιρείες επιλέχθηκαν από μια ομάδα 54 υποψηφίων που υπέβαλαν αιτήσεις τον Απρίλιο, ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Στόχος αυτής της άσκησης δημιουργίας πρωτοτύπων είναι να ελεγχθεί πόσο καλά η τεχνολογία πίσω από ένα ψηφιακό ευρώ ενσωματώνεται με τα πρωτότυπα που αναπτύσσουν οι εταιρείες", σημείωσε η ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να είναι από τις πρώτες κεντρικές τράπεζες προηγμένων οικονομιών που θα εκδώσουν μια ψηφιακή μορφή του νομίσματός τους, με τους αξιωματούχους να δείχνουν ως πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του τα μέσα αυτής της δεκαετίας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διετή "φάση διερεύνησης" του σχεδίου για το ψηφιακό ευρώ και δεν έχει λάβει επίσημη απόφαση για το αν θα το κυκλοφορήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ